Het kanaal wordt een park: het Zuid-Willemspark, een park dat de binnenstad met het buitengebied verbindt, van het Máximakanaal tot aan de Maas. Over de hele linie vertoont de Zuid-Willemsvaart een aaneenschakeling van gebieden met zeer uiteenlopende karakters: landelijk en stedelijk, natuur en cultuur, industrie en bedrijvigheid, wonen en werken, oud en nieuw. Al deze gebieden hebben de kwaliteiten van een park, elk met eigen ontwikkelingskansen voor de stad. Het park is opgesplitst in drie delen: Oost (Máximakanaal-Lambooijbrug), Midden (Lambooijbrug-Ertveldplas) en West (Ertveldplas-Maas). Binnen deze delen valt een aantal deelgebieden.
“ Dit is het moment om samen met inwoners écht iets te gaan ontwikkelen voor de Zuid-Willemsvaart. ”
Van het Sluiswachtershuis en de grond eromheen (bij de Lambooybrug) willen we een aantrekkelijke en prettige plek maken: een plek met nieuwe kwaliteiten voor de hele gemeente en voor de buurt. Een plek die zorgt voor levendigheid in het Zuid-Willemspark.
Van de Sluiswachterskade willen we een aantrekkelijke en prettige plek maken. Met nieuwe kwaliteiten voor de hele stad en de buurt. Een plek die bijdraagt aan de levendigheid in het Zuid-Willemspark.
Naast de plannen voor de realisatie van een Vesting- en Watermuseum in het Kruithuis gaan we ook alvast nadenken over de openbare ruimte rondom het Kruithuis. Hoe past deze plek in het Zuid-Willemspark en hoe gaan we deze plek in de toekomst gebruiken?
We richten de Kanaalboulevard dit voorjaar opnieuw in. Het gaat om de Zuid-Willemsvaart tussen Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat. We gaan aan de slag met de binnenstadsring.
De bouw van “Het Inclusieve Park” op de kop van de Tolbrugstraat is klaar. Met dit experiment kijkt ontwerper Wouter Corvers hoe de openbare ruimte beter toegankelijk kan worden.
Op 4 juni heeft het college de raadsinformatiebrief over de herinrichting van de Zuid Willemsvaart behandeld. Hiermee kunnen we een definitief ontwerp presenteren.
‘Dat Wat Blijft’ is een reizend cultuurhistorisch kunstproject en tentoonstelling op het 100 jaar oude schip De Vertrouwen op de Zuid-Willemsvaart -van ‘s-Hertogenbosch tot Luik.
We hebben goed nieuws over de plannen voor 2019. In de vlog kijkt wethouder Mike van der Geld vooruit. Ook blikken we terug op de resultaten van 2018.
Op 3 juli bespraken de bewonerswerkgroep en de gemeente samen de herinrichting van de weg Zuid Willemsvaart (De Kanaalboulevard). De Kanaalboulevard maakt onderdeel uit van de Binnenstadsring.
De gemeente heeft plannen om de Kanaalboulevard opnieuw in te richten. Het gaat daarbij om het deel tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat, en om de stadszijde.
Gemeente ’s-Hertogenbosch wil met het Zuid-Willemspark het gebied aantrekkelijker maken voor mens en dier.
Stichting Brugwachtershuisjes vervolgt de tijdelijke activiteiten in de brugwachtershuisjes in het Zuid-Willemspark.
We hebben de laatste tijd veel vragen vanuit bewoners gekregen over de herinrichting van de ZuidWillemsvaart tot Kanaalboulevard.
Het planten van bomen in het Zuid-Willemspark is op 3 april gestart. Er komen verschillende soorten bomen in het talud. Het zijn bloeiende en meerstammige soorten, zoals de Linde, Krent, Magnolia en de Kers.
Alweer bijna een jaar geleden startten we op 30 januari met de ‘Avond van het Zuid-Willemspark’. Daarna is er veel gebeurd.
De Watertaxi in ’s-Hertogenbosch is een beginnend experiment. De pilot start tijdens de Bossche Waterweek. Ook daarna blijft de Watertaxi varen. We zijn natuurlijk hartstikke benieuwd naar hoe het bevalt!
Vanaf 14 september varen er watertaxi’s in ’s-Hertogenbosch. De eerste watertaxi’s varen tijdens de Bossche Waterweek van 14 tot en met 17 september.
Is het nu De Siep of De Sieb? De Siep met een P of De Siep met een B. Volgens taalpuristen moet het met een B, volgens de Bosschenaren met een P. Wat maakt het uit, feit is dat de naam van deze voormalige Bossche volkswijk weer terugkeert.
Op dinsdagavond 11 juli stelde de gemeenteraad het Inspiratiedocument voor het Zuid-Willemspark vast. Dat gebeurde unaniem. Een resultaat waarop we heel positief terugkijken.
Wie begeleidt de overgang van de (zo goed als) leegstaande brugwachtershuisjes? Stichting Brugwachtershuisjes is initiatiefnemer van een bouwritueel aan de vooravond van de verandering naar het Zuidwillemspark.
Voor meer informatie over het Zuid-Willemspark
neemt u contact op met:
Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan.