Studeren in Den Bosch

Den Bosch is een geweldige stad voor jongeren! Innovatief, gastvrij en tegelijkertijd modern en historisch. Een prima plek om te zijn, te studeren, te wonen en (later) te werken. Daarom studeren 30.000 jongeren hier aan het mbo, hbo of wo.

Wonen in Den Bosch - Huur een kamer

Luchtfoto Mariënburg

Zoek je een kamer in Den Bosch?

Woningcorporatie BrabantWonen verhuurt kamers waaronder aan de Onderwijsboulevard. Op de website van BrabantWonen vind je meer informatie. Om in aanmerking te komen voor een kamer bij BrabantWonen moet je je inschrijven bij Woonservice. Dat kan op de website van Woonservice. Daar vind je ook het actuele aanbod. Kijk ook eens op de website van Student Rooms Brabant voor actueel aanbod voor huurstudentenwoningen. Behalve het huren van een kamer bij de woningcorporatie zijn er in de stad ook particuliere aanbieders en commerciële bemiddelingsbureaus actief. Ook in Facebookgroepen worden soms kamers aangeboden.

Studeren in Den Bosch - Ontwikkel je talent

In Den Bosch kun je qua studie veel kanten op. Een breed aanbod, op diverse niveaus en in verschillende richtingen, zorgt er voor dat jij in Den Bosch je talenten kunt ontwikkelen.

Zoek een school en studie die bij je past:

Koning Willem I College Yuverta
Fontys Avans HAS Hogeschool
JADS

Afbeelding Onderwijsboulevard

Studentenverenigingen - Bouw aan je netwerk

Tijdens je studie in Den Bosch kun je lid worden van een studentenvereniging. Zo leer je al snel veel nieuwe mensen kennen en bouw je gelijk een interessant netwerk op. In Den Bosch zijn drie studentenverenigingen actief: 

Logo K.S.V. Gremio Unio

Logo ICHTHUS 's-Hertogenbosch

 

Logo Studentenvereniging Animoso

 

Studeren én ondernemen

Start-up

Hoe vaak hoor je het niet; studenten die tijdens hun studie een onderneming starten. Gemeente 's-Hertogenbosch biedt startende ondernemers alle ruimte om te ondernemen. Dit doen we door je te ondersteunen waar het kan. Of het hierbij nou gaat om coaching, het vinden van een geschikte locatie, financiering of een netwerk of faciliteiten. 

Ontdek de mogelijkheden voor start-ups

 

Cultuurfonds

Ook op cultureel vlak zijn er subsidiemogelijkheden. Voor makers, kunstenaars, professionele en amateurgezelschappen, creatief ondernemers en culturele organisaties van allerlei pluimage uit de gemeente 's-Hertogenbosch zijn er diverse cultuurfondsen beschikbaar. Heb je een cultureel plan of creatief concept, check de quickscan om te checken of je aanspraak kunt maken op subsidie. 

Lees meer over cultuurfondsen