Duurzaam Loket

Samen voor een schone, groene en CO2 neutrale stad

Zelf aan de slag Duurzame wijk & stad Duurzame ambities Ondernemers Subsidies Nieuws & Acties Contact

Welkom op het Duurzaam Loket van gemeente ’s-Hertogenbosch. De gemeente en ook bewoners, jongeren, scholen, bedrijven en organisaties zijn nu al volop bezig met duurzame ambities. Wil je meer weten over subsidies of de duurzame activiteiten in onze stad? Kijk dan op de pagina Subsidies. Wil je weten wat de gemeente al doet aan duurzaamheid? Ga je zelf aan de slag om je woning te verduurzamen of je omgeving te vergroenen? Of wil je zien hoe duurzaam Den Bosch nu al is? Bekijk de themapagina's hieronder of bekijk de pagina Handige links en kom in actie! Heb jij een duurzaam idee? Vertel het ons via het digitaal contactformulier!

Steeds meer inwoners en ondernemers nemen energiebesparende maatregelen in hun woning of bedrijfsvoering.
Wanneer zet jij de stap? Bekijk de verhalen en maak ook gebruik van advies en subsidie! Kijk op de pagina Energie.

Zelf aan de slag

Foto van een man en vrouw met op de achtergrond een groen dak

Wij zetten als gemeente in op een inspirerende route om de stad in beweging te krijgen. We geven tools, werken samen en ondersteunen waar kan met subsidies. Wil je zelf aan de slag om een duurzaam idee uit te werken? Fantastisch! Zoek je meer informatie? Kijk hier op onze informatieve themapagina’s.

Duurzame wijk en stad

Foto van drie mensen die op de Westwal plantjes planten.

Er gebeurt nu al veel in Den Bosch. Van mobiliteit tot scholenprojecten, van parken tot en met afvalverwerking. Op alle niveaus denken we na over hoe we duurzamer kunnen zijn. Wil je meer weten over hoe we onze wijken en buurten verduurzamen? Lees hier wat er al gaande is en waar bewoners en organisaties mee te maken krijgen op het gebeid van het verduurzamen van de wijk of buurt.

Duurzame ambities

Foto van zonnepanelen op het dak van het Stadskantoor, met op de achtergrond de Sint-Jan.

We streven in Den Bosch naar een klimaatbestendige, groene en gezonde leefomgeving in 2050. We werken er hard aan om samen met bewoners, organisaties en partners te bouwen aan een platform om duurzame initiatieven zichtbaar te maken. De gemeente is vaak partner in allerlei duurzaamheidsinitiatieven maar wil vooral ook om anderen te stimuleren met eigen initiatieven te komen om de stad leefbaar, gezond en klimaatneutraal te maken. We komen samen in actie! Lees hier meer hoe we dat doen.