Datastad Den Bosch

Toonaangevende Datastad - Den Bosch

Met een snel groeiend ICT-cluster, de nummer 1 Data Science Universiteit (JADS), de Den Bosch Data Week, veel incubators en hotspots voor bedrijven actief in de digitale economie en met diverse hogescholen die meermaals zijn bekroond tot de beste van Nederland, heeft Den Bosch vele troeven in handen.

De stad heeft een ligging dichtbij de Randstad en is goed verbonden met de andere grote Brabantse steden. Bovendien staat Den Bosch bekend om haar bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en een diversiteit aan bedrijven en vakkennis. In Den Bosch geloven we in kansen zien en pakken. Dit maakt de stad uitermate geschikt voor startende bedrijven en ondernemers met ambitie. Het blijft hier niet bij het bedenken van innovaties, maar juist ook het toepassen van concepten. We schalen op en creëren slim meerwaarde om zo de kennis van het onderwijs en bedrijfsleven te verbinden aan onze maatschappelijke opgaven.

Foto van drie mannen die naar elkaar lachen, achter twee laptops

Datastad - voor studenten, voor ondernemers en voor inwoners

Den Bosch Data Week - doorbraak van data - 26 t/m 31 oktober 2020

Logo Den Bosch Data week met tekst 'Kijk de hele week online mee, meld je vandaag nog aan!'

Van 26 t/m 31 oktober wordt de derde editie van de Data Week in Den Bosch gehouden. Juist in een tijd waar data en digitalisering zo cruciaal zijn voor de manier waarop de samenleving reageert op een ongekende crisis. Meer dan ooit zoeken we naar betekenisvol gebruik van data, naar de waarheid, objectiviteit en veiligheid. Data is niets zonder het slim toe te passen. Je kan producten voor je laten denken of je laten ondersteunen bij dagelijkse behoeften. Maar wel altijd op een verantwoorde manier, waarbij de grondrechten van de mens worden beschermd.

Dit jaar verrassen we met een hybride concept! Je vindt hier de meest innovatieve augmented reality oplossingen binnen een modern online platform. Elkaar fysiek ontmoeten behoort ook nog tot de mogelijkheden in een volledig veilig ingerichte Data Live Dome op de Parade in ’s-Hertogenbosch. Hiermee is de Data Week 2020 één van de eerste landelijke evenementen van dit jaar om te laten zien hoe veerkracht er echt uit ziet.

Ga naar de Den Bosch Data Week

Data Delta

Data Delta is de ICT en Data community van ’s-Hertogenbosch. Bij Data Delta is er ruimte voor kennis en innovatie door de juiste mensen te verbinden in inspirerende samenwerkingen. Hier slaan overheid, onderwijs en bedrijfsleven de handen ineen om ‘s-Hertogenbosch uit te bouwen tot kloppend ICT- en datahart van Nederland.

Samen verspreiden we de kracht van data. We gaan echte challenges oplossen, toffe evenementen organiseren en data slim gebruiken om te innoveren: allemaal door simpelweg uit te proberen.
Iedereen is welkom om mee te doen. Het gaat erom dat je de juiste energie meebrengt!

Ga naar de website van Data Delta

Logo Data Delta