Datastad Den Bosch

Toonaangevende Datastad - Den Bosch

Met een snel groeiend ICT-cluster, de nummer 1 Data Science Universiteit (JADS), de Den Bosch Data Week, veel incubators en hotspots voor bedrijven actief in de digitale economie en met diverse hogescholen die meermaals zijn bekroond tot de beste van Nederland, heeft Den Bosch vele troeven in handen.

De stad heeft een ligging dichtbij de Randstad en is goed verbonden met de andere grote Brabantse steden. Bovendien staat Den Bosch bekend om haar bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en een diversiteit aan bedrijven en vakkennis. In Den Bosch geloven we in kansen zien en pakken. Dit maakt de stad uitermate geschikt voor startende bedrijven en ondernemers met ambitie. Het blijft hier niet bij het bedenken van innovaties, maar juist ook het toepassen van concepten. We schalen op en creëren slim meerwaarde om zo de kennis van het onderwijs en bedrijfsleven te verbinden aan onze maatschappelijke opgaven.

Foto van drie mannen die naar elkaar lachen, achter twee laptops

Datastad - voor studenten, voor ondernemers en voor inwoners

Data Week NL #Datamatters - 25 t/m 30 oktober 2021

Logo Den Bosch Data Week 2021

Van maandag 25 oktober t/m zaterdag 30 oktober vindt de vierde editie van de ‘Data Week NL’ plaats. Het thema van dit jaar is: “Data Matters”. Data heeft betekenis en doet ertoe. We maken met de Data Week NL zichtbaar wat de betekenis van data voor maatschappelijke opgaven is. We inspireren met ontwikkelingen op basis van data en laten de toepassing van data beleven. We tonen resultaten van samenwerkingen, geven lokale, regionale en landelijke successen een podium en zijn een springplank voor nieuwe initiatieven. Laat je tijdens de Data Week NL inspireren wat er allemaal kan op het gebied van data,

Ga naar de Den Bosch Data Week

Data Delta

Data Delta is de ICT en Data community van ’s-Hertogenbosch. Bij Data Delta is er ruimte voor kennis en innovatie door de juiste mensen te verbinden in inspirerende samenwerkingen. Hier slaan overheid, onderwijs en bedrijfsleven de handen ineen om ‘s-Hertogenbosch uit te bouwen tot kloppend ICT- en datahart van Nederland.

Samen verspreiden we de kracht van data. We gaan echte challenges oplossen, toffe evenementen organiseren en data slim gebruiken om te innoveren: allemaal door simpelweg uit te proberen.
Iedereen is welkom om mee te doen. Het gaat erom dat je de juiste energie meebrengt!

Ga naar de website van Data Delta

Logo Data Delta