Datastad Den Bosch

Toonaangevende Datastad

Met een snel groeiend ICT-cluster, de nummer 1 Data Science Universiteit (JADS), de Den Bosch Data Week, veel incubators en hotspots voor bedrijven actief in de digitale economie en met diverse hogescholen die meermaals zijn bekroond tot de beste van Nederland, heeft Den Bosch vele troeven in handen.

De stad heeft een ligging dichtbij de Randstad en is goed verbonden met de andere grote Brabantse steden. Bovendien staat Den Bosch bekend om haar bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en een diversiteit aan bedrijven en vakkennis. In Den Bosch geloven we in kansen zien en pakken. Dit maakt de stad uitermate geschikt voor startende bedrijven en ondernemers met ambitie. Het blijft hier niet bij het bedenken van innovaties, maar juist ook het toepassen van concepten. We schalen op en creëren slim meerwaarde om zo de kennis van het onderwijs en bedrijfsleven te verbinden aan onze maatschappelijke opgaven.

Foto van drie mannen die naar elkaar lachen, achter twee laptops

Data Week NL #Datamatters 27 juni tot en met 2 juli 2022

Logo Den Bosch Data Week

Ontdek en ervaar wat data voor jou kan betekenen tijdens de Data Week NL.

Van maandag 27 juni tot en met zondag 2 juli 2022 vindt alweer voor de vijfde keer op rij de Data Week NL in ‘s-Hertogenbosch plaats. Want data doet ertoe! Voor een sterke economie, werkgelegenheid en gelijke kansen voor iedereen. Voor oplossingen in bijvoorbeeld de energietransitie, gezondheidszorg en mobiliteit. En hoe zorgen we ervoor dat iedereen gebruik kan maken van de kansen die data en digitalisering bieden? Deze thema’s staan in deze jubileumeditie centraal.

Laat je inspireren over de uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van data. Op verschillende plekken in ’s-Hertogenbosch zijn onder meer presentaties, demonstraties en workshops. Overdag en ’s avonds, binnen en buiten. Hier heb je volop de kans om anderen te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Blok dus vast 27 juni tot en met 2 juli in jouw agenda. Dit evenement wil je niet missen!

Ga naar de Den Bosch Data Week

Datastad - voor studenten, voor ondernemers en voor inwoners