Datastad Den Bosch

Toonaangevende Datastad - Den Bosch

Met een snel groeiend ICT-cluster, de nummer 1 Data Science Universiteit (JADS), de Den Bosch Data Week, veel incubators en hotspots voor bedrijven actief in de digitale economie en met diverse hogescholen die meermaals zijn bekroond tot de beste van Nederland, heeft Den Bosch vele troeven in handen.

De stad heeft een ligging dichtbij de Randstad en is goed verbonden met de andere grote Brabantse steden. Bovendien staat Den Bosch bekend om haar bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en een diversiteit aan bedrijven en vakkennis. In Den Bosch geloven we in kansen zien en pakken. Dit maakt de stad uitermate geschikt voor startende bedrijven en ondernemers met ambitie. Het blijft hier niet bij het bedenken van innovaties, maar juist ook het toepassen van concepten. We schalen op en creëren slim meerwaarde om zo de kennis van het onderwijs en bedrijfsleven te verbinden aan onze maatschappelijke opgaven.

3 mannen die naar elkaar lachen, achter 2 laptops

Datastad - voor studenten, voor ondernemers en voor inwoners

Den Bosch Data Week - doorbraak van data - 26 t/m 31 oktober 2020

Den Bosch Data Week: kijk de hele week online mee, meld je vandaag nog aan!

Van 26 t/m 31 oktober wordt de derde editie van de Data Week in Den Bosch gehouden. Juist in een tijd waar data en digitalisering zo cruciaal zijn voor de manier waarop de samenleving reageert op een ongekende crisis. Meer dan ooit zoeken we naar betekenisvol gebruik van data, naar de waarheid, objectiviteit en veiligheid. Data is niets zonder het slim toe te passen. Je kan producten voor je laten denken of je laten ondersteunen bij dagelijkse behoeften. Maar wel altijd op een verantwoorde manier, waarbij de grondrechten van de mens worden beschermd.

Dit jaar verrassen we met een hybride concept! Je vindt hier de meest innovatieve augmented reality oplossingen binnen een modern online platform. Elkaar fysiek ontmoeten behoort ook nog tot de mogelijkheden in een volledig veilig ingerichte Data Live Dome op de Parade in ’s-Hertogenbosch. Hiermee is de Data Week 2020 één van de eerste landelijke evenementen van dit jaar om te laten zien hoe veerkracht er echt uit ziet.

Ga naar de Den Bosch Data Week

ICT COMMUNITY den bosch

De ICT-Community ’s-Hertogenbosch is een platform voor alle ICT-bedrijven in ’s-Hertogenbosch en de ICT-opleidingen van Avans Hogeschool en Koning Willem I College.

De gemeente ondersteunt dit initiatief  en heeft de ambitie uitgesproken van Den Bosch dé toonaangevende datastad van Nederland te maken.

Het ICT-platform is een verbindende factor en wil samenwerken en het delen van kennis bevorderen. Tussen bedrijven onderling, maar ook tussen ICT-bedrijven en ICT-onderwijs. De ICT-Community ’s-Hertogenbosch wil ook meehelpen de Bossche ICT-sector een gezicht te geven. Doet u mee? 

Ga naar de ICT COMMUNITY

 

Twee zittende vrouwen die naar elkaar kijken met op de achtergrond een tv-scherm