Ondernemen in Den Bosch

In Den Bosch geloven we in kansen zien en pakken. Dit maakt de stad uitermate geschikt voor startende bedrijven en ambitieuze ondernemers. Als gemeente hebben we de ambitie om de toonaangevende datastad van Nederland te worden. Dit doen we omdat we geloven in de kracht en potentie van data en IT. Het slim gebruiken van data en IT toepassingen biedt enorme kansen voor elk type ondernemer in bestaande én in nieuwe sectoren. Kansen waar de inwoners en bezoekers van Den Bosch weer van kunnen profiteren.

Den Bosch biedt een uitstekend data ecosysteem met een groot en groeiend aantal bedrijven – van start-ups tot grote internationale spelers- , vooraanstaande kennisinstellingen zoals data science universiteit JADS, AVANS, HAS en KW1C en interessante hotspots voor bedrijven actief in de digitale economie.

Niet alleen voor data-bedrijven heeft ‘s-Hertogenbosch veel te bieden. Onze stad kent diverse hoogwaardige en betaalbare locaties voor kantoren en bedrijven, zowel aan snelwegen (bijvoorbeeld Pettelaarpark, De Herven en De Brand) als bij het centraal station (Paleiskwartier en Innovatie Kwartier). Den Bosch heeft een gunstige ligging ten opzicht van de Randstad en is goed verbonden met de andere grote Brabantse steden, zowel via de snelweg, als OV en waterverbindingen (met dagelijkse afvaarten vanuit de containerterminal van BCTN). Ook qua digitale connectiviteit scoort de stad goed met de aanwezigheid van een datacenter en de bouw aan diverse digitale verbindingen (waaronder de Smart City Ring).

Bovendien staat ’s-Hertogenbosch bekend om haar bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en een diversiteit aan bedrijven en vakkennis. Ondernemers zitten graag dichtbij leveranciers en klanten, maar ook bij elkaar. Ze wisselen kennis uit, werken samen aan opdrachten en bundelen hun krachten in het aantrekken en opleiden van talent. 

Dit alles maakt Den Bosch een aantrekkelijke stad om uw bedrijf te starten of te vestigen. Op deze webpagina vindt u meer informatie over onze diensten voor ondernemers.

Actueel

Innovatie Kwartier Den Bosch

Gemeente ’s-Hertogenbosch zet haar ambities om dé datastad van Nederland te worden kracht bij met de realisatie van een hoogwaardig ontwikkelgebied. De komende jaren wordt het voormalig Grenco, Grasso en EKP-Zuid-terrein in de Spoorzone ’s-Hertogenbosch getransformeerd tot toonaangevende hotspot voor data-professionals. De naam? Het Innovatie Kwartier Den Bosch.  

Voor de herontwikkeling van het gebied slaat de gemeente ’s-Hertogenbosch de handen ineen met de provincie, onderwijsinstellingen en ondernemers. De komende jaren wordt in het Innovatie Kwartier 50.000 tot 75.000m2 programma gerealiseerd. Behalve kantoorvoorzieningen worden er ook woningen voor de nieuwe gebruikers van dit gebied gebouwd. In combinatie met bestaande onderwijs- en kennisinstellingen ontstaat zo een energiek woon-, werk- en verblijfsgebied in het hart van Den Bosch. Meer weten over dit unieke gebied?

Ga naar de website van Innovatie Kwartier

Logo Innovatie Kwartier

Economische monitor

Twee keer per jaar publiceert de gemeente ‘s-Hertogenbosch een update van de Economische Monitor ’s-Hertogenbosch. Deze online monitor bevat data over ongeveer 70 indicatoren, verdeeld over zeven thema’s, zoals economische ontwikkeling, Den Bosch Datastad, werklocaties, detailhandel en de Brede Binnenstad.