Duurzaam ondernemen

Is uw bedrijf klaar voor de toekomst?

Duurzaam is de nieuwe norm. Maak uw bedrijf toekomstbestendig. Bijvoorbeeld door energie te besparen en duurzaam energie op te wekken. Dat loont. Samen werken we aan een klimaatneutrale gemeente in 2050. Wilt u weten wat u kunt doen? En welke vormen van subsidie en ondersteuning er zijn? Lees dan verder. Laat u verder inspireren door de volgende duurzame verhalen op de pagina Duurzaam loket onder Nieuws & Acties.

We kunnen niet meer om verduurzaming heen. Klanten willen duurzame producten en diensten en op termijn gaan we van het aardgas af. Ook onze wet- en regelgeving is gericht op een duurzame toekomst. Zo is energielabel C verplicht voor kantoren vanaf 2023. En wordt dat label A in 2030. Lees op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland meer over energielabel C. Wilt u weten aan welke regels u moet voldoen? Kijk dan op de pagina Wettelijke verplichtingen energietransitie bedrijven ons overzicht of doe de Wetchecker energiebesparing op de website Regelhulpen voor bedrijven.

Wat kunt U doen?

Onderzoek uw energiebesparingsmogelijkheden. Daarvoor bieden we subsidie! Lees meer op de pagina Subsidies. Energie besparen kan op talloze manieren: bijvoorbeeld door beter te isoleren, ledverlichting en zuinige installaties toe te passen. U kunt ook energie opwekken met zonnepalen of op andere manieren. 

Samenwerking Bossche Bedrijven

Het Duurzaam Netwerk is het platform in ’s-Hertogenbosch om duurzame initiatieven vorm te geven. Denk dan aan zaken zoals CO2-reductie, het omgaan met klimaatverandering, biodiversiteit, duurzame mobiliteit en omgaan met schaarse grondstoffen. Wil jij jouw steentje bijdragen aan een duurzaam ’s-Hertogenbosch? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@clubvanduurzaamdoen.nl. Meer informatie vind je op de website van Club van Duurzaam Doen.

Subsidie en advies

Voor onder meer een warmtepomp, zonneboilers of zonnepanelen kunt u subsidie krijgen. Lees meer over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke partners op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. En wist u dat de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en andere bedrijven u kunnen ontzorgen en financieren? Lees meer over Energieprojecten op de website van De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

Kijk voor meer subsidie op de pagina Subsidies of de subsidiewijzer op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer informatie