Verbouwing Huis73

Huis73 verleidt mensen om zich te ontwikkelen, te ontdekken en elkaar te ontmoeten. Daarom bouwen we in de Hinthamerstraat 72-74 samen aan een zorgvuldig vormgegeven, toekomstbestendig en duurzaam knooppunt voor kennis en cultuur voor écht iedereen. We gaan aan de slag met een renovatie en (beperkte) restauratie, herontwikkeling en herinrichting tot een geliefde en gewaardeerde plek waar écht alle Bosschenaren en bezoekers van de stad graag komen. Een plek waar oud en nieuw samen komen en je 7 dagen per week kunt ronddwalen, ontdekken en ontmoeten.

Planning van de werkzaamheden

Op 9 mei 2023 is de gemeenteraad akkoord gegaan met het raadsvoorstel (pdf). Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de verbouwing. Huis73 is inmiddels grotendeels leeggehaald en de bibliotheek is verhuisd naar de tijdelijke locatie: Hekellaan 2. We verwachten in augustus - september 2024 (vlak na de bouwvakantie) te starten met de werkzaamheden en de verbouwing duurt tot half 2026.

Blijf op de hoogte

Vanaf de start van de verbouwing sturen we twee keer per maand een digitale update per e-mail over de bouwwerkzaamheden. Daarin kun je lezen wat er de komende tijd gaat gebeuren. Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor dit bouwnieuws door een e-mail te sturen via het digitaal contactformulier

Unieke locatie

Hinthamerstraat 72-74 bestaat uit meer dan twee gebouwen. Het is een compleet bouwblok tussen de Hinthamerstraat en de Binnendieze. Het zijn verschillende panden die in de loop van de eeuwen aan elkaar zijn gegroeid. Je leest hier alles over op de website van de website van Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Meer informatie

Bouw mee aan’ is het motto rondom de plannen van renovatie en herinrichting van Huis73 aan de Hinthamerstraat. Huis73 informeert en betrekt de stad, waardoor iedereen op de hoogte blijft en kan meedoen. Het nieuwe Huis73 wordt ook jouw plek! Blijf op de hoogte via de website Bouw mee aan Huis73.

Meer weten? De veelgestelde vragen en antwoorden vind je op de website van Huis73.

Downloads