Wonen in Den Bosch

In Den Bosch ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst, design en hippe winkels. De stad van Middeleeuws wonen boven de Binnendieze en van eigentijdse woningen in het Paleiskwartier. De stad van grootse, nationaal vermaarde culturele evenementen en van doorzakken in een knus kroegje. Van bruisend carnaval op straat tot rust en ruimte in Het Bossche Broek.

Wijken in Den Bosch - Met een eigen karakter en identiteit

Luchtfoto wijken 's-Hertogenbosch

Den Bosch is ingedeeld in 14 veelzijdige wijken. Van de historische binnenstad, levendige Maaspoort en de wijk Zuidoost bij Het Bossche Broek tot aan groen, ruimte en weidsheid in Haverleij, Vinkel en Empel. Den Bosch heeft het allemaal. Alle wijken zijn uniek, hebben een eigen karakter en identiteit. Samen maken zij de stad.

Wijk- en buurtmonitor

 

Projecten in de stad - Den Bosch is altijd in beweging

De stad is continu in beweging. Diverse projecten op het gebied van cultuur, natuur, horeca, data dragen er aan bij om het prettige woon- en werkklimaat te waarborgen in Den Bosch. Benieuwd naar de verschillende projecten waar op dit moment hard aan gewerkt wordt? Bekijk ze op de pagina Projecten.

Cultuur - Voor makers, kunstenaars & creatieve ondernemers

Foto van kind op een podium

Het project De Kinderstadsdichter 2023 van Stichting Paradise Poetry laat kinderen kennismaken met de (avonturen van een) kinderstadsdichter. Ook enthousiasmeert het hen om zelf actief met taal aan de slag te gaan. Zo kunnen ze op een speelse en intuïtieve manier groeien op het gebied van taal en wordt mogelijk het leesplezier van de kinderen vergroot. Om dit te bereiken werkt de organisatie samen met het onderwijs en zeven partners (Huis73, Dukebox, Zinnig Zuiden, Kleefkracht, Heinen, de Omslag en de Verkadefabriek).

Ontdek De Kinderstadsdichter

De Kinderstadsdichter 2023 is een van de vele projecten die gebruik maakten van het cultuurfonds. Ben jij ook een creatief ondernemer, een maker of kunstenaar in de gemeente Den Bosch en wil je weten of jij met jouw plannen in aanmerking komt voor (mede-) financiering uit één van de fondsen? Doe de quickscan en kom er snel achter waar je moet zijn en hoe je je aanvraag kunt indienen. 

Lees meer over de cultuurinitiatieven & doe gelijk de quickscan

Sport - Kies de sport die bij je past

 
Door zelf te sporten of bij te dragen aan de sport in de stad ontmoet je anderen! In Den Bosch is ruimte voor sporters, sportaanbieders, supporters en organisaties om creativiteit en energie te brengen en te halen. ´S-PORT is van ons allemaal! Kom ook in beweging voor een mooier en gezonder Den Bosch.

Ben je benieuwd welke sporten er allemaal in Den Bosch zijn? Van aikido, hockey en handbal tot voetbal en frisbee of free-run. In Den Bosch kun je zweten en trainen op je eigen niveau, samen of alleen. Sporten kun je in één van de 28 zaalsportaccommodaties of op de buitenvelden en in parken. Er valt genoeg te genieten! 

Ga naar de website van 'S-PORT

Foto van kinderen die aan het voetballen zijn

Duurzaam Den Bosch - In 2050 een klimaatneutrale stad

Foto van zonnepanelen op het dak van het Stadskantoor

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft de ambitie om in 2050 een klimaatneutrale stad te zijn. Alle inwoners van de stad kunnen daar op verschillende manieren een bijdrage aan leveren. Van zonnepanelen tot aan een groen dak en elektrisch rijden. Op de website van de gemeente 's-Hertogenbosch lees je meer informatie op de pagina Groene daken en op de pagina Elektrisch rijden.

Op deze website hebben we alle nuttige informatie en tips voor je verzameld. Hier vind je informatie over subsidies, mooie voorbeelden van duurzame projecten in de stad en partijen om samen mee aan de slag te gaan. Daarbij komen naast energiebesparing en duurzame energie ook thema’s als vervoer, inkopen, groen, water en een gezonde leefstijl in beeld.

Samen bouwen we aan een duurzame stad. Bouw je mee? 

Lees meer op de pagina Duurzaam