Wonen in Den Bosch

In Den Bosch ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst, design en hippe winkels. De stad van Middeleeuws wonen boven de Binnendieze en van eigentijdse woningen in het Paleiskwartier. De stad van grootse, nationaal vermaarde culturele evenementen en van doorzakken in een knus kroegje. Van bruisend carnaval op straat tot rust en ruimte in Het Bossche Broek.

WIJKEN in Den Bosch - Met een eigen karakter en identiteit

Den Bosch is ingedeeld in 14 veelzijdige wijken. Van de historische binnenstad, levendige Maaspoort en de wijk Zuidoost bij Het Bossche Broek tot aan groen, ruimte en weidsheid in Haverleij, Vinkel en Empel. Den Bosch heeft het allemaal. Alle wijken zijn uniek, hebben een eigen karakter en identiteit. Samen maken zij de stad.

Binnenstad   Empel   Engelen   Graafsepoort   
Groote Wielen   Maaspoort   Muntel Vliert   Noord
Nuland   Rosmalen Noord   Rosmalen Zuid   Vinkel
West   Zuidoost

 

Projecten in de stad - Den Bosch is altijd in beweging

De stad is continue in beweging. Diverse projecten op het gebied van cultuur, natuur, horeca, data dragen er aan bij om het prettige woon- en werkklimaat te waarborgen in Den Bosch. Benieuwd naar de verschillende projecten waar op dit moment hard aan gewerkt wordt, bekijk ze hier: 

Zuid-Willemspark

Het kanaal wordt een park: het Zuid-Willemspark, een park dat de binnenstad met het buitengebied verbindt, van het Máximakanaal tot aan de Maas. Over de hele linie vertoont de Zuid-Willemsvaart een aaneenschakeling van gebieden met zeer uiteenlopende karakters: landelijk en stedelijk, natuur en cultuur, industrie en bedrijvigheid, wonen en werken, oud en nieuw.

 

Spoorzone

De Spoorzone voegt nieuw elan toe aan de bestaande binnenstad. Het is een veelkleurig gebied. Cultuur en historie, vervoersknooppunt en natuur, aanwezigheid van jonge mensen en nieuwe werkgelegenheid zie je hier terug.

Flexwoningen op tijdelijke locaties

De druk op de woningmarkt in ’s-Hertogenbosch is al enige tijd erg hoog. Er zijn meer mensen op zoek naar een sociale huurwoning, dan dat er woningen zijn. Samen met het Stedelijk Huurdersplatform zijn afspraken gemaakt om extra sociale huurwoningen te bouwen. Een van de oplossingen is om op tijdelijke locaties flexibele woningen neer te zetten. Deze tijdelijke woningen hebben als voordeel dat ze snel gerealiseerd kunnen worden.

Cultuur - Voor makers, kunstenaars & creatieve ondernemers

Lamarziendan is een bonte, onvoorspelbare én intieme avond waarin een diverse reeks makers zichzelf en hun kunsten presenteren aan publiek. De edities hebben geen vaste locatie maar reizen van plek naar plek door de stad. Max Joey van den Hout en Jordy Sanchez zijn de gastheren op het podium.

Ontdek Lamarziendan

Lamarziendan is een van de vele projecten die gebruik maakten van het cultuurfonds. Ben jij ook een creatief ondernemer, een maker of kunstenaar in de gemeente Den Bosch en wil je weten of jij met jouw plannen in aanmerking komt voor (mede-) financiering uit één van de fondsen? Doe de quickscan en kom er snel achter waar je moet zijn en hoe je je aanvraag kunt indienen. 

Lees meer over de cultuurinitatieven & doe gelijk de quickscan

Sport - Kies de sport die bij je past

 
Door zelf te sporten of bij te dragen aan de sport in de stad ontmoet je anderen! In Den Bosch is ruimte voor sporters, sportaanbieders, supporters en organisaties om creativiteit en energie te brengen en te halen. ´S-PORT is van ons allemaal! Kom ook in beweging voor een mooier en gezonder Den Bosch.

Ben je benieuwd welke sporten er allemaal in Den Bosch zijn? Van aikido, hockey en handbal tot voetbal en frisbee of free-run. In Den Bosch kun je zweten en trainen op je eigen niveau, samen of alleen. Sporten kun je in één van de 28 zaalsportaccommodaties of op de buitenvelden en in parken. Er valt genoeg te genieten! 

Ga naar S-Port

Duurzaam Den Bosch - In 2050 een klimaatneutrale stad

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft de ambitie om in 2050 een klimaatneutrale stad te zijn. Alle inwoners van de stad kunnen daar op verschillende manieren een bijdrage aan leveren. Van zonnepanelen tot aan een groen dak en elektrisch rijden.

Op deze website hebben we alle nuttige informatie en tips voor je verzameld. Hier vind je informatie over subsidies, mooie voorbeelden van duurzame projecten in de stad en partijen om samen mee aan de slag te gaan. Daarbij komen naast energiebesparing en duurzame energie ook thema’s als vervoer, inkopen, groen, water en een gezonde leefstijl in beeld.

Samen bouwen we aan een duurzame stad. Bouw je mee? 

Lees meer over een duurzaam Den Bosch