Handige links duurzaamheid

Bewoners

Brabant Woont Slim, het Energieloket
Voor alle vragen omtrent verduurzaming van je woning kan jij als inwoner terecht bij Brabant Woont Slim!
https://brabantwoontslim.nl/s-hertogenbosch/

Energiezuinig wonen
De gemeente helpt woningeigenaren bij het energiezuinig maken van hun woning. We doen dit, omdat we in 2050 een klimaatneutrale gemeente willen zijn.
https://www.s-hertogenbosch.nl/index.php?id=79 

Energie besparen
Energie besparen is makkelijk, als je weet waarop je moet letten. Met goede isolatie blijft de warmte beter in huis. Zonnepanelen wekken je eigen duurzame stroom op. En met onze snelle bespaartips verlaag je je energierekening zonder dat het je iets kost. Check welke stappen jij allemaal kunt zetten!
https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/

Zonnepanelen
Zonatlas zet zich in voor het verduurzamen van Nederland. Dit doen wij samen met u en lokale energie initiatieven. Op de Zonatlas kaart kunt u zien welke van uw buurtgenoten ook goed zonnepanelen kunnen plaatsen. Samen staan we sterker!
https://www.zonatlas.nl/start/

Winkel voor duurzaam wonen
Reimarkt bestaat uit enthousiaste en gedreven mensen. In intensieve samenwerking met lokale initiatieven, bewoners, gemeentes, woningcorporaties en leveranciers doen we er alles aan om de woningverduurzaming in Nederland te versnellen! Particuliere eigenaren, huurders of Vereniging van Eigenaars kunnen in 3 stappen genieten van een comfortabel en duurzaam huis.
https://reimarkt.nl/

Buurkracht
Buurkracht is de kracht die jij en je buren samen hebben. De kracht om de buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Meer groen in je buurt, een opruimactie, een buurt-AED, een EnergyParty of een fijne ontmoetingsplek? Samen met je buren krijg je het voor elkaar.
https://www.buurkracht.nl/

Mijn Den Bosch
Mijn Den Bosch verzamelt de visies van zoveel mogelijk Bosschenaren, netwerken, clubs en initiatieven. Want als we elkaar laten zien waar we mee bezig zijn, kunnen we elkaar vinden, elkaar versterken en zo Den Bosch in haar kracht zetten. Want we weten allemaal: als we het zélf niet doen, gebeurt er niets.
https://mijndenbosch.nl/initiatieven/

Wat is jouw droom?
Je hebt eindelijk een plek om je ideeën en Dromen te laten horen en actief bij te dragen aan de ontwikkeling van onze Droomstad Den Bosch.
https://droomstaddenbosch.nl/

Bedrijven

Is uw bedrijf klaar voor de toekomst?
Duurzaam is de nieuwe norm. Maak uw bedrijf toekomstbestendig. Bijvoorbeeld door energie te besparen en duurzaam energie op te wekken. Dat loont. Samen werken we aan een klimaatneutrale gemeente in 2050. Wilt u weten wat u kunt doen? En welke vormen van subsidie en ondersteuning er zijn? Lees dan verder. Laat u inspireren!
https://www.ondernemenindenbosch.nl/daarom-s-hertogenbosch/vestigingsklimaat/energie

Samen energie besparen
De Bossche Energiecoalitie bestaat uit meer dan 50 bedrijven en organisaties. Ons doel is om onze CO2-uitstoot in 5 jaar met 25% te reduceren. Dit doen we door energie te besparen en duurzaam op te wekken. We willen een voorbeeld zijn voor andere bedrijven in de gemeente ’s-Hertogenbosch.
https://bosscheenergiecoalitie.nl/

Energiebesparingsverplichtingen voor bedrijven
Energiebesparingsverplichtingen, alle ondernemers hebben ermee te maken. Ook u. Met deze Regelhulp checkt u eenvoudig welke wettelijke verplichtingen er voor uw onderneming (een bedrijf of instelling) zijn. Beantwoord alle vragen en binnen 5 minuten weet u op hoofdlijnen wat uw energiebesparingsverplichtingen zijn en hoe u daar aan kunt voldoen.
https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/Wetcheckerenergiebesparing/

Duurzame voedselproductie
Dit is de samenwerking van bedrijven, kennisinstellingen en overheden die de koers uitzet voor een excellent ecosysteem in Noordoost-Brabant om de voedselketens van de toekomst te ontwikkelen. De Stichting fungeert als platform voor de regionale ambitie om koploperregio in de slimste en duurzaamste voedselketens te zijn.
https://www.agrifoodcapital.nl/

Klimaatplein
Het Klimaatplein informeert, inspireert en activeert bedrijven en instellingen om de CO2-voetafdruk te verkleinen. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in eigen fossiel energieverbruik. En door te laten zien hoe eenvoudig het is energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Onze diverse online tools bieden praktische handvatten en onze nieuwsblog staat vol met concrete cases en inspirerende visies. Gebruik ons, en start direct met besparen.
https://www.klimaatplein.com/

Overig

Omgevingsvergunning
De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning. U kunt zo verschillende vergunningen in één keer online regelen. Er is nog maar één aanvraag en één procedure. De omgevingsvergunning vervangt onder meer de bouwvergunning, sloopvergunning, milieuvergunning en kapvergunning.
https://www.s-hertogenbosch.nl/inwoner/vergunning-of-melding/omgevingsvergunning.html

Meer praktische duurzame ideeën
https://www.milieucentraal.nl/

Terug naar overzicht