Handige links duurzaamheid

Bewoners

Brabant Woont Slim, het Energieloket
Voor alle vragen omtrent verduurzaming van je woning kan jij als inwoner terecht bij Brabant Woont Slim!
Website Brabant Woont Slim

Energiezuinig wonen
De gemeente helpt woningeigenaren bij het energiezuinig maken van hun woning. We doen dit, omdat we in 2045 een klimaatneutrale gemeente willen zijn.
Website gemeente 's-Hertogenbosch: Energiezuinig wonen

Energie besparen
Energie besparen is makkelijk, als je weet waarop je moet letten. Met goede isolatie blijft de warmte beter in huis. Zonnepanelen wekken je eigen duurzame stroom op. En met onze snelle bespaartips verlaag je je energierekening zonder dat het je iets kost. Check welke stappen jij allemaal kunt zetten!
Website Milieucentraal 

Zonnepanelen
Zonatlas zet zich in voor het verduurzamen van Nederland. Dit doen wij samen met u en lokale energie initiatieven. Op de Zonatlas kaart kunt u zien welke van uw buurtgenoten ook goed zonnepanelen kunnen plaatsen. Samen staan we sterker!
Website Zonatlas

Bedrijven

Is uw bedrijf klaar voor de toekomst?
Duurzaam is de nieuwe norm. Maak uw bedrijf toekomstbestendig. Bijvoorbeeld door energie te besparen en duurzaam energie op te wekken. Dat loont. Samen werken we aan een klimaatneutrale gemeente in 2045. Wilt u weten wat u kunt doen? En welke vormen van subsidie en ondersteuning er zijn? Lees dan verder. Laat u inspireren!
Website zakelijk energieloket gemeente ‘s-Hertogenbosch

Samen energie besparen
De Bossche Energiecoalitie bestaat uit meer dan 50 bedrijven en organisaties. Ons doel is om onze CO2-uitstoot in 5 jaar met 25% te reduceren. Dit doen we door energie te besparen en duurzaam op te wekken. We willen een voorbeeld zijn voor andere bedrijven in de gemeente ’s-Hertogenbosch.
Website Bossche Energiecoalitie

Energiebesparingsverplichtingen voor bedrijven
Energiebesparingsverplichtingen, alle ondernemers hebben ermee te maken. Ook u. Met deze Regelhulp checkt u eenvoudig welke wettelijke verplichtingen er voor uw onderneming (een bedrijf of instelling) zijn. Beantwoord alle vragen en binnen 5 minuten weet u op hoofdlijnen wat uw energiebesparingsverplichtingen zijn en hoe u daar aan kunt voldoen.
Website Regelhulpen voor bedrijven

Duurzame voedselproductie
Dit is de samenwerking van bedrijven, kennisinstellingen en overheden die de koers uitzet voor een excellent ecosysteem in Noordoost-Brabant om de voedselketens van de toekomst te ontwikkelen. De Stichting fungeert als platform voor de regionale ambitie om koploperregio in de slimste en duurzaamste voedselketens te zijn.
Website Agrifoodcapital

Klimaatplein
Het Klimaatplein informeert, inspireert en activeert bedrijven en instellingen om de CO2-voetafdruk te verkleinen. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in eigen fossiel energieverbruik. En door te laten zien hoe eenvoudig het is energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Onze diverse online tools bieden praktische handvatten en onze nieuwsblog staat vol met concrete cases en inspirerende visies. Gebruik ons, en start direct met besparen.
Website Klimaatplein

Overig

Omgevingsvergunning
De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning. U kunt zo verschillende vergunningen in één keer online regelen. Er is nog maar één aanvraag en één procedure. De omgevingsvergunning vervangt onder meer de bouwvergunning, sloopvergunning, milieuvergunning en kapvergunning.
Website gemeente 's-Hertogenbosch: Omgevingsvergunning

Meer praktische duurzame ideeën
Website Milieucentraal

Terug naar de pagina Duurzaam