Gaasterland

Let op! Inschrijven is niet meer mogelijk. Op dit moment zijn we alle inschrijvingen aan het beoordelen.

We zien het steeds meer: mensen willen graag meer zeggenschap over de bouw en het ontwerp van de eigen woning. Sommigen willen kleiner wonen, meer gebruik maken van duurzame materialen. Anderen willen graag samen wonen en voorzieningen – zoals bijvoorbeeld zorg - delen. De gemeente komt aan deze wens tegemoet met de verkoop van het voormalige kinderdagverblijf Gaasterland 10, samen met de grond. Deze locatie ligt in de Maaspoort. Met deze verkoop willen we een groep bewoners ruimte bieden voor de zelfbouw van woningen. Ook wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd. Voor starters is dit bijvoorbeeld een mooie kans om een betaalbare woning te bouwen. Of voor ouderen die graag kleiner willen wonen en dichter bij elkaar.

We willen de locatie dus niet zelf ontwikkelen of aan een projectontwikkelaar verkopen. We willen juist een groep bewoners de kans bieden om zelf hun eigen woning te bouwen. Collectieven dragen namelijk bij aan het samen leven, zorgen voor elkaar, langer thuis wonen, en vaak ook aan de leefbaarheid van de buurt. Er is ruimte voor ongeveer 10 grondgebonden woningen (laagbouw). Omdat we zoeken naar de beste invulling voor deze locatie werken we bij de verkoop met een systeem van inschrijving en selectie. Hoe dit werkt? Op deze pagina leggen we je deze werkwijze uit.

Informatiebijeenkomst 

Op 9 november organiseerden we een bijeenkomst om alle vragen te beantwoorden. Alle vragen en antwoorden lees je terug op de pagina Veelgestelde vragen.

Bekijk hieronder de video over Gaasterland en krijg zo een goed beeld van de locatie.

Bekijk de verkoopprocedure van Gaasterland (pdf)

Bovenstaande pdf voldoet (nog) niet aan de toegankelijkheidseisen. Lukt het niet om deze pdf te lezen en/of te begrijpen? Wij kunnen je daarmee helpen. Neem hiervoor contact met ons op via het digitaal contactformulier.