Spoorzone 's-Hertogenbosch

De Spoorzone voegt nieuw elan toe aan de bestaande binnenstad. Het is een veelkleurig gebied. Cultuur en historie, vervoersknooppunt en natuur, aanwezigheid van jonge mensen en nieuwe werkgelegenheid zie je hier terug. Maar ook is de Spoorzone een innovatielab voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch zelf. Ontwikkelen, toepassen en echt beleven zijn termen die hier goed passen. En dit alles zo duurzaam mogelijk. Lees meer over de stand van zaken in De stand van de Spoorzone juni 2020 (pdf).

Nieuwsbrief

Bekijk de meest recente nieuwsbrief online

Schrijf je via onderstaande link in voor de Spoorzone nieuwsbrief
Schrijf je nu in!

De projecten in de Spoorzone

Het gebied ten westen van de historische binnenstad is een veelzijdig stadsdeel. Je vindt er onder meer het Westerpark met 12 hectare natuur, de Onderwijsboulevard met zo’n 30.000 studenten en een veelzijdig congres-, beurs- en evenementencentrum de Brabanthallen. Wonen kan in het architectonisch vormgegeven Paleiskwartier of in de authentieke wijk in opkomst Boschveld. Oude fabrieksgebouwen de dragers van vernieuwing zoals de Verkadefabriek, Willem II, de Tramkade en Grasso vonden een nieuwe bestemming en vormen nu samen het creatieve en culturele hart. Daarnaast is het gebied een thuishaven voor steeds meer grote en kleine (internationaal) opererende bedrijven. Hieronder zie je een greep uit de projecten.

Ontdek de Spoorzone op je eigen houtje

Wandel door de stad en beleef de Spoorzone op je eigen houtje. Met onderstaande gratis weblinks kun je via je smartphone een route wandelen die je op bijzondere plekken, bekende highlights en verborgen parels leidt. Straks weet jij dingen over de stad waarvan zelfs de meest doorgewinterde Bosschenaar van onder de indruk is. Maak een keuze uit een van de twee wandelingen. Iedere route duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en je kunt op elk punt van de route instappen.