Station Oost en omgeving

Hoe kunnen wij van het gebied rond station Oost een levendige stadswijk maken? Daar hebben we na een uitgebreid participatietraject een ambitiedocument (pdf) voor geschreven: ‘Omgeving station Oost, grootstedelijk leven in een groene omgeving’. Onze volgende stap is het uitwerken van de plannen. Waar mogelijk doen we dat graag samen.

De pdf hierboven voldoet (nog) niet aan de toegankelijkheidseisen. Lukt het u niet om deze pdf te lezen en/of te begrijpen? Wij kunnen u daarmee helpen. Neem hiervoor contact met ons op.

Vijf ambities

Het ambitiedocument kent vijf ambities: divers stedelijk woongebied, groen als identiteitsdrager, optimaal verbonden, gezond en actief, en collectief. In de storymap op de website van Arcgis lees je het bijbehorende verhaal. Je kunt het ook teruglezen in het volledige ambitiedocument.

Aangenaam wonen

Inmiddels zijn we gestart met het verder concreet maken van de ambities. We willen er namelijk een gebied van maken waar het aangenaam grootstedelijk wonen en leven is, in een groene omgeving. Met goede bereikbaarheid. En die uitdaagt tot bewegen en bijdraagt aan de gezondheid van de bewoners.

Onderzoeken

De ambities krijgen meer vorm door het uitvoeren van verschillende inhoudelijke onderzoeken. Bijvoorbeeld naar wat in dit gebied past aan wonen en hoogbouw. Ook onderzoeken we de manieren waarop het verkeer op een zo goed mogelijke manier afgewikkeld kan worden en tegelijk de bereikbaarheid goed blijft. En hoe nieuwe vormen van mobiliteit een plek kunnen krijgen. We kijken naar hoe we eisen en wensen op het gebied van duurzaamheid een plek kunnen geven in de ontwikkelingen. En hoe we de sportieve waarde van het gebied verder kunnen versterken.

Heb je een vraag? Stuur dan een e-mail via dit digitaal contactformulier. Wil je op de hoogte blijven van de laatste informatie over de ontwikkelingen in dit gebied? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief