Herinrichting Sluis 0

Sluis 0 is aan het einde van haar levensduur gekomen. Reden voor ons om, naast het vervangen van de sluis, ook de plek eromheen te veranderen in een aangename en groene plek waar u op of aan het water kunt verblijven. Veel groener dan de betonnen bak met water, omringd door een stalen hek. Waterschap Aa en Maas plaatst als extra bescherming tegen het veranderende klimaat spuikanalen onder het park. Deze grote buizen zorgen ervoor dat overvloedige regenval naar de Maas afgevoerd wordt.

Bouwteam

We zijn dit jaar gestart met een nieuwe fase, de bouwteamfase. In januari sloot de aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid - Van den Herik zich aan bij het team. Dit bestond al uit het waterschap Aa en Maas, Rijkswaterstaat en de gemeente. Samen verdiepen we ons de komende tijd in de beste techniek en de uitvoeringswijzen voor het bouwen van de sluis.

Uitvoering

Tot en met september 2021 werken we het plan voor de herinrichting verder uit met ons bouwteam. In het najaar zijn de eerste echte uitvoeringswerkzaamheden in het projectgebied te zien. Naar verwachting duurt het werk ongeveer zo’n 1,5 jaar.

Nieuws