Wilhelminaplein

Het Wilhelminaplein is opnieuw ingericht. Op deze bijzondere plek in de stad leggen we de nadruk op een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten voor een praatje, genieten van het groen of zelf actief kunnen zijn met bijvoorbeeld een spelletje jeu-de boules.

Het Wilhelminaplein is een belangrijke plek in de stad. Het is één van de drie hoogtepunten van de historische vesting rond de binnenstad van ’s-Hertogenbosch en vanouds dé toegangsroute en-poort vanuit het zuiden naar de stad en andersom. De stadspoort heette de Pieckepoort. Het was de meest imposante poort van alle stadspoorten.

Met de inrichting van het Wilhelminaplein wordt de Pieckepoort gevisualiseerd in samenhang met de stadswal en het ravelijn. Het plein vormt zo de verbindende schakel tussen de gerestaureerde stadsmuren van de Parklaan/Zuidwal en de Westwal/St. Janssingel.

Het ontwerp voor de herinrichting van het Wilhelminaplein is samen met de Cultuurpoort tot stand gekomen. De Cultuurpoort is een vertegenwoordiging van de buurtbewoners, horeca en ondernemers.