Flexwoningen De Groote Wielen Noord

Met STEK in De Groote Wielen (Noord) willen we (gemeente en woningcorporaties Zayaz en JOOST) een nieuwe woonbuurt creëren. Geïnspireerd op de landelijke omgeving die er al is. Buitenleven en natuurlijk wonen zijn dan ook de belangrijkste kwaliteiten van deze nieuwe buurt. Niet een buurt met de bekende traditionele straten. Maar een buurt onderverdeeld in twaalf erven - ieder met een eigen woonsfeer - en met zo’n vijftien tot vijfentwintig houten woningen.

In totaal komen er ongeveer 200 erfwoningen. Ze verschillen in indeling, grootte en huurprijs. Daarmee helpen we een brede groep woningzoekenden aan een nieuw thuis. Zoals starters, éénoudergezinnen, doorstromers, senioren. Woningzoekenden die ook bewust kiezen voor een andere manier van wonen en leven. Want als je hier komt wonen, kies je niet alleen voor het huis, maar ook voor je buren en de buurt. Ongeveer een derde van de woningen wordt  verhuurd aan middeninkomens. De rest aan lage inkomens. De eerste twee erven met 30 woningen staan er al. En de bewoners – ‘erfgenoten’ genoemd – wonen er met veel plezier. De rest van de erven volgt later: medio 2024 zijn er in totaal acht en eind 2024 staan naar verwachting alle twaalf erven er. Om je een goede indruk te geven van deze nieuwe woonbuurt, vertelt stedenbouwkundige Tom van Tuijn je er in de video hiernaast alles over. Of lees meer informatie op de website STEK in De Groote Wielen.

Wil je als professional meer weten over STEK? Op de website van Zayaz staat aanvullende informatie.

Voor vragen en op de hoogte blijven

Voor vragen kun je een e-mail sturen via het  digitaal contactformulier. Wil je de nieuwsbrief van STEK ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande knop. Of kijk op de website van STEK in De Groote Wielen.

Aanmelden nieuwsbrief

De formele communicatie vanuit de gemeente – denk aan onder meer vergunningen - gaat via de digitale nieuwsbrief ‘de Groote Wielen Online'. Wil je deze ook ontvangen? Je kunt je hiervoor inschrijven via de onderstaande knop.

Aanmelden nieuwsbrief