NK Tegelwippen: ’s-Hertogenbosch doet in 2024 weer mee!

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 doen we mee aan het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels in de voor-, achter- of geveltuin te vervangen door groen. Het doel? Om het record van vorig jaar – 58.959 gewipte tegels – te overtreffen en onze gemeente groener te maken. Help jij al mee?

Tegels eruit, groen erin!

We willen ’s-Hertogenbosch graag groener maken. Waarom? Planten, bomen en struiken zijn prettig voor mens en dier. Ook helpt groen de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Regenwater kan zonder tegels beter in de grond zakken en worden vastgehouden. Ook zorgt groen voor meer koelte in hete zomers. Genoeg reden dus om tegels te vervangen voor groen!

Breng je tegels gratis weg

Tot en met 31 oktober 2024 kun je je tegels ook gratis inleveren bij milieustation Treurenburg aan de Galliumstraat 9 in ’s-Hertogenbosch. Het milieustation is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Op zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur. 

Hoe werkt het?

  • Meld je tegels aan op de website van het NK Tegelwippen;
  • Print de bevestigingsmail van het NK Tegelwippen uit en neem deze samen met je afvalpas mee naar milieustation Treurenburg. Geen bevestigingsmail ontvangen? Neem dan contact op via info@nk-tegelwippen.nl;
  • Rijd de ‘niet gratis’ route op en kies voor 'puin';
  • Stort je tegels in de daarvoor bestemde container. Let op! Breng alleen tegels mee en geen ander afval, zoals zand of (tuin)aarde;
  • Lever de geprinte bevestigingsmail in bij de uitweegbrug;
  • Geniet van je groene tuin!

Meer informatie?

Wil je meer weten over het NK Tegelwippen? Ga voor tips, inspiratie en de huidige tegelstand naar de website van het NK Tegelwippen. Heb je nog vragen? Bekijk de pagina Veelgestelde vragen over het NK Tegelwippen of stel hier zelf je vraag.

Samen maken we ’s-Hertogenbosch een stukje groener!

Wij zijn op zoek naar mooie voorbeelden. Vervang jij net als Ingrid fanatiek de tegels uit jouw tuin voor groen? Of ga je samen met de hele straat tegelijk aan de slag met jullie tuinen? Dan horen wij graag van je! We gebruiken deze voorbeelden om anderen te inspireren. Samen maken we ’s-Hertogenbosch een stukje groener en fijner om in te wonen, leven en werken. Doe je mee? Stuur dan een bericht via het digitaal contactformulier.