NK Tegelwippen: tegels eruit, groen erin!

De komende maanden doet de gemeente ‘s-Hertogenbosch mee aan het NK Tegelwippen. Ook in de rest van het land gaan bijna 80 gemeenten de uitdaging aan: wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Meer groen is fijner voor ons allemaal

We willen ’s-Hertogenbosch graag groener maken. Waarom? Planten, bomen en struiken zijn prettig om in te leven voor mens en dier. Maar groen helpt ook gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Regenwater kan zonder tegels meer in de grond zakken en worden vastgehouden. Ook zorgt groen voor meer koelte in hete zomers. Alle reden dus om tegels te wippen!

Doe mee!

Wip tegels uit je eigen tuin of oprit en plaats er groen voor terug. Geef het aantal gewipte tegels inclusief bewijsfoto op via de website van het NK Tegelwippen.

Ingrid uit Rosmalen (video) is al begonnen tegels te verwijderen uit haar oprit en voortuin. De tegels aan de randen zijn eruit en binnenkort komt het groen erin.

Samen maken we ’s-Hertogenbosch een stukje groener!

Wij zijn opzoek naar mooie voorbeelden. Ga jij net als Ingrid ook fanatiek meerdere tegels wippen of ga je samen met de hele straat tegelijk tegels wippen, dan horen wij graag van je. Heb je een mooi voorbeeld? Wij delen het graag om anderen te inspireren. Samen maken we ’s-Hertogenbosch een stukje groener en fijner om in te wonen, leven en werken. Doe je mee? Stuur dan een bericht via het digitale contactformulier.