NK Tegelwippen: tegels eruit, groen erin!

De komende maanden doet de gemeente ‘s-Hertogenbosch mee aan het NK Tegelwippen. Ook in de rest van het land gaan bijna 80 gemeenten de uitdaging aan: wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Meer groen is fijner voor ons allemaal

We willen ’s-Hertogenbosch graag groener maken. Waarom? Planten, bomen en struiken zijn prettig om in te leven voor mens en dier. Maar groen helpt ook gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Regenwater kan zonder tegels meer in de grond zakken en worden vastgehouden. Ook zorgt groen voor meer koelte in hete zomers. Alle reden dus om tegels te wippen!

Breng je tegels gratis weg!

Tot en met 30 september kun je je tegels ook gratis inleveren bij milieustation Treurenburg aan de Galliumstraat 9 in ’s-Hertogenbosch (open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Op zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur). Lees hieronder hoe:

  • Meld je tegels aan op de website van het NK Tegelwippen
  • Print de bevestigingsmail van het NK Tegelwippen uit en neem deze samen met je afvalpas mee naar milieustation Treurenburg.
  • Breng alleen tegels mee en geen ander afval, zoals zand of (tuin)aarde.
  • Rijd de ‘niet gratis’ route op en kies voor puin.
  • Stort je tegels in de daarvoor bestemde container.
  • Lever de uitgeprinte bevestigingsmail in bij de uitweegbrug.
  • Geniet van je groene tuin!

Samen maken we ’s-Hertogenbosch een stukje groener!

Wij zijn opzoek naar mooie voorbeelden. Ga jij net als Ingrid ook fanatiek meerdere tegels wippen of ga je samen met de hele straat tegelijk tegels wippen, dan horen wij graag van je. Heb je een mooi voorbeeld? Wij delen het graag om anderen te inspireren. Samen maken we ’s-Hertogenbosch een stukje groener en fijner om in te wonen, leven en werken. Doe je mee? Stuur dan een bericht via het digitale contactformulier.