18 jaar en dan...?

Vier je binnenkort je 18de verjaardag? Gefeliciteerd! Een mooie mijlpaal. Als je 18 wordt, verandert er veel in je leven. Je mag nu je stem uitbrengen bij de verkiezingen voor bijvoorbeeld de Tweede Kamer of de gemeenteraad. Je bent financieel zelfstandig en daardoor mag je ineens van alles. Maar je moet ook paar dingen voor je 18de regelen. Het geldplan Bijna 18 laat je zien wat je moet doen en helpt je met een handige checklist. Denk bijvoorbeeld aan DigiD, zorgverzekering en zorgtoeslag. Heb je vragen over het invullen van het geldplan? Of heb je hulp nodig? Neem dan contact op met Eerste Hulp Bij Geldzaken. Bel (073) 615 51 55 of kom op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur langs bij ons loket (Weener XL, Van Herpensweide 1, ’s-Hertogenbosch). Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Wij helpen je graag.

Aan de slag met het geldplan

Goed geregeld

Als je nu een paar zaken goed regelt, kom je later niet in de problemen. Gelijk even doen dus! Je ziet op de website van de Rijksoverheid precies wat er nodig is als je 18 wordt. En wat je allemaal moet regelen. Ennuh.. maak er verder een mooi feestje van. 18 worden is bijzonder! 

Kom je er zelf niet uit? 

Het is soms best even ingewikkeld, al die dingen zelf regelen. Je hoeft het niet alleen te doen. Vraag je zus/broer/buurman /docent/vriend vooral om even mee te kijken. Vind je het lastig? Loop binnen bij een jongerencentrum of wijkplein bij jou in de buurt. Daar zijn altijd wel mensen die je graag helpen.