Afval

Afval inzameling

De Afvalstoffendienst verzorgt de inzameling van huishoudelijk en bedrijfsafval binnen de gemeente 's-Hertogenbosch en omliggende gemeenten. Op de website van de gemeente 's-Hertogenbosch lees je meer informatie. Ophaaldagen, afvalstromen, containers, klein chemisch afval en de milieustations vindt u op de website van de Afvalstoffendienst.

Hou het riool zuiver

De meeste mensen weten wel dat het riool geen dumpplek voor afval is. Maar toch wordt er regelmatig iets door het toilet of de gootsteen gespoeld wat daar niet thuishoort. Met alle vervelende gevolgen van dien. Het veroorzaakt verstoppingen en verstoort het waterzuiveringsproces. Gebruik het toilet en de gootsteen niet als afvalbak. Op de pagina Hou het riool zuiver geven we u informatie over u waar u uw afval wél mag weggooien.

Minder afval

In Nederland zijn we goed in het inzamelen en verantwoord verwerken van ons huishoudelijk afval. Maar het kan natuurlijk altijd beter. In welke bak hoort jouw afval? Heeft al dat scheiden wel zin? Vind tips om minder afval weg te gooien en lees meer over het nut van verpakkingen op de website van Milieucentraal.

Compost

Groente-, fruit- en tuinafval kun je in de gft-bak doen, maar je kunt het ook zelf composteren, in de tuin of op je balkon. Doe je dit op de juiste manier, dan bespaar je energie en verklein je de afvalberg. Als beloning krijg je gratis goede bodemverbeteraar voor de tuin. Tips voor je eigen composthoop of wormenbak. Voor meer informatie ga je naar de website van Milieucentraal.

Kringloopwinkels

Spullen die nog gebruikt kunnen worden kan je inleveren bij een kringloopwinkel. Een overzicht van kringloopwinkels in 's-Hertogenbosch vind je op de website van In De Buurt.

Terug naar overzicht