Duurzame mobiliteit

Onze mobiliteit wordt steeds duurzamer en het aantal elektrische auto’s in ’s-Hertogenbosch neemt verder toe. De gemeente stimuleert en faciliteert dit door het meewerken aan voldoende openbare laadpalen. Lees hier meer over elektrisch rijden, laadpalen aanvragen, laadpalen in mijn buurt, subsidies voor elektrisch vervoer, parkeerplaats bij een laadpaal, vergunningen voor laadpalen, en meer.

Zelf aan de slag

  • Ik wil vervoer
    We vinden het belangrijk dat mobiliteit voor iedereen beschikbaar is; om familie te bezoeken, voor een doktersafspraak of gewoon een dagje uit. Op de website  www.ikwilvervoer.nl is een overzicht te vinden van de alternatieven voor het reguliere openbaar vervoer. De bus komt namelijk niet meer in alle dorpskernen. Er zijn echter diverse alternatieven beschikbaar voor de bus.

  • Bezoek Den Bosch
    Samen met de VVV onderhouden we de website www.bezoekdenbosch.nl waar bezoekers bereikbaarheidsinformatie ontvangen. Behalve praktische informatie over locaties en openingstijden van de fietsstallingen en parkeergarages is hier ook real time het aantal beschikbare parkeerplaatsen te vinden.

Interessante websites

  • We participeren in Ons Brabant Fietst, waar de fiets wordt gestimuleerd vanuit Brabantbrede campagnes en informatie. Lees meer in het fietsstimuleringstijdschrift Sjees.
  • Via het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) stimuleren we werkgevers tot duurzaam mobiliteitsgedrag van de organisaties en hun werknemers.

Elektrische deelauto

Wil jij ook een elektrische deelauto in de wijk? 
073elektrisch is een samenwerkingsproject met verschillende Bossche partijen. Bezoek deze pagina voor meer informatie over elektrische deelauto’s.

Lees meer

Elektrische deelscooter

Wil je op een duurzame manier een scooter huren? In ’s-Hertogenbosch kan je gebruik maken van elektrische deelscooters.

Lees meer

Laadpalen

Het aantal elektrische auto’s in ’s-Hertogenbosch neemt verder toe. Lees meer over laadpalen aanvragen, subsidies, parkeerplaats bij een laadpaal, vergunningen en meer.


Lees meer

Snelfietsroutes

We werken aan diverse snelle fietsroutes. Bestaande fietspaden worden verbreed en kruisingen verbeterd. Onder andere tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Er komen nieuwe fietspaden, een tunnel en een brug.

Lees meer

Sprout

SPROUT is een meerjarig Europese Horizon 2020 onderzoeksprogramma waarin kennisdeling en opschaling van duurzame mobiliteitsalternatieven op Europese schaal centraal staat.

Lees meer