Duurzame mobiliteit

Onze mobiliteit wordt steeds duurzamer en het aantal elektrische auto’s in ’s-Hertogenbosch neemt verder toe. De gemeente stimuleert en faciliteert dit door het meewerken aan voldoende openbare laadpalen. Lees op de gemeentelijke website meer over elektrisch rijden, laadpalen aanvragen, laadpalen in mijn buurt, subsidies voor elektrisch vervoer, parkeerplaats bij een laadpaal, vergunningen voor laadpalen, en meer.

Zelf aan de slag

  • Ik wil vervoer
    We vinden het belangrijk dat mobiliteit voor iedereen beschikbaar is; om familie te bezoeken, voor een doktersafspraak of gewoon een dagje uit. Op de website van Ik wil vervoer is een overzicht te vinden van de alternatieven voor het reguliere openbaar vervoer. De bus komt namelijk niet meer in alle dorpskernen. Er zijn echter diverse alternatieven beschikbaar voor de bus.

  • Visit Den Bosch
    Bezoekers kunnen op de website van Zin In Den Bosch terecht voor bereikbaarheidsinformatie. Behalve praktische informatie over locaties en openingstijden van de fietsstallingen en parkeergarages is op de website van Den Bosch Region ook real time het aantal beschikbare parkeerplaatsen te vinden.

Interessante websites

Elektrische deelauto

Ben je op zoek naar een duurzame manier van reizen? Denk dan eens over een elektrische deelauto. Bekijk de pagina van Elektrische deelauto voor de mogelijkheden in onze gemeente.

Pagina Deelvervoer

Elektrische deelscooter

Wil je op een duurzame manier een scooter huren? In ’s-Hertogenbosch kan je gebruik maken van elektrische deelscooters.

Pagina Deelvervoer

Laadpalen

Het aantal elektrische auto’s in ’s-Hertogenbosch neemt verder toe. Lees meer over laadpalen aanvragen, subsidies, parkeerplaats bij een laadpaal, vergunningen en meer.

Pagina Laadpalen

Snelfietsroutes

We werken aan diverse snelle fietsroutes. Bestaande fietspaden worden verbreed en kruisingen verbeterd. Onder andere tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Er komen nieuwe fietspaden, een tunnel en een brug.

Bekijk routekaart

Lekker Onderweg

Lekker onderweg gaat niet alleen over een mobiele stad, maar ook over een gezonde stad. Met fitte inwoners, frisse lucht en een aantrekkelijke leefomgeving in elke wijk. We geven hierbij ruim baan aan fietsers.Heb jij al eens nagedacht om op een andere manier van A naar B te reizen?

Pagina Lekker Onderweg 

Sprout

SPROUT is een meerjarig Europese Horizon 2020 onderzoeksprogramma waarin kennisdeling en opschaling van duurzame mobiliteitsalternatieven op Europese schaal centraal staat.