Plan evenementenplein Paleiskwartier ter inzage

We willen een evenementenplein in het Paleiskwartier maken. Nu zetten we een volgende stap in het proces om daartoe te komen. Het bestemmingsplan ligt ter inzage en er kan op het plan gereageerd worden met een zienswijze. 

Het Paleiskwartier is een bruisende wijk. Een modern stadscentrum naast de historische binnenstad, waar wonen en ontspanning goed samen gaan. Daarom willen we er ruimte bieden aan een plein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en fijn kunnen verblijven. En waar ook evenementen georganiseerd kunnen worden. Zodat het een plek wordt die kan bijdragen aan de levendigheid in de wijk. 

Om tot het plein te komen, zijn we in gesprek gegaan met mensen die in de omgeving wonen, zodat zij mee konden denken over het gebruik. Nu ligt er een definitief voorstel, in de vorm van een ontwerp bestemmingsplan. Daarin houden we rekening met diverse belangen, zoals die van de bewoners, maar ook die van partijen die evenementen organiseren, en hebben we afwegingen gemaakt. Het plan is te lezen via de gemeentelijke website. Hebt u vragen, dan vindt u een vraag en antwoord overzicht op de pagina Evenementenplein Paleiskwartier.

Om welke evenementen gaat het?

Aan het houden van evenementen stellen we een aantal voorwaarden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over het aantal dagen dat een evenement duurt, het type evenement, de tijden en het geluid. Een braderie, platenbeurs, wijkfeest of muziekfestival passen bij het plein. Dance evenementen niet. Verder mogen er maximaal 18 evenementen per jaar plaatsvinden en maximaal twee per maand. Eindtijden stellen we op 23.00 uur, en op 24.00 uur voor de maandag tot en met zaterdag als de volgende dag een nationale feestdag is. 
 
Belanghebbenden ontvangen hierover van ons een brief.