Evenementenplein Paleiskwartier

In het Paleiskwartier zijn de afgelopen jaren verschillende kleine en middelgrote evenementen georganiseerd. Zoals het TREK Foodtruckfestival, de Urban Trail de Vestingloop, Festival Boulevard en het wijkfeest tijdens het 25 jaar bestaan van Paleiskwartier. De gemeente is van mening dat dergelijke evenementen een waardevolle toevoeging zijn voor het cultuuraanbod in het Paleiskwartier mits passend in de stedelijke woonomgeving.

De gemeente wil daarom van het Residentieplein in het Paleiskwartier een volwaardig evenementenplein maken. Dat doen we niet alleen. Samen met omwonenden, onderwijsinstellingen, (horeca)ondernemers, evenementenorganisatoren en andere belanghebbenden denken we na over het gebruik en inrichting van het toekomstige plein.  

Onze wens is een evenementenplein in het Paleiskwartier waar het altijd fijn vertoeven is. Hoe zorgen we voor een groen en bruisend plein, waar bewoners en bezoekers elkaar het hele jaar kunnen ontmoeten én dat geschikt is voor evenementen? Van 3 tot en met 23 oktober 2022 hebben alle belanghebbenden mee kunnen denken over de ideeën die de gemeente heeft bij het plein. Er zijn veel waardevolle reacties binnen gekomen. Hiervoor willen we iedereen die een bijdrage heeft geleverd hartelijk danken. Alle reacties nemen we mee in de uitwerking van het plan. Op deze website houden wij u van het resultaat op de hoogte.