Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie wordt weer gehouden. Als gemeente vinden we het belangrijk om te investeren in de toekomst. We zijn blij dat we deze week twee evenementen in ’s-Hertogenbosch organiseren over hergebruik in voeding en de bouw, twee belangrijke sectoren voor onze stad.

JAM-talks | 11 & 12 maart

Op 11 maart vindt in de Jamfabriek JAM-talks plaats, waar Rubbish Reusables, PeelPioneers en CIRCO je mee in hun duurzame, innovatieve wereld neemt die afval een nieuwe betekenis geeft of voorkomt. Op 12 maart kun je deelnemen aan een rondleiding door de fabriek van PeelPioneers, waar sinaasappelschillen uit heel Nederland worden omgetoverd tot ingrediënten voor de cosmetica- en voedselindustrie. Meer informatie is te vinden op de website van PeelPioneers.

Circulair Bouwen = Samen Bouwen | 13 maart 

Op 13 maart organiseren de gemeente ’s-Hertogenbosch en Avans samen een middag met als thema Circulair Bouwen = Samen Bouwen. Je hebt namelijk de hele bouwketen nodig om circulair te gaan bouwen. Met bijdragen van Weener XL over hun nieuwe gebouw, Heijmans over circulair bouwen in de praktijk en Avans over haalbaar hergebruik. Meer informatie is te vinden op de website van Avans Hogeschool.