Wonen en voorzieningen

Prettig wonen aan het park

In de drie woontorens van project Brabantbad komen woningen voor verschillende doelgroepen. Het aanbod woningen varieert in het ontwerp. Zo bouwen we kleine appartementen voor starters, middelgrote, grote appartementen en penthouses. Eén woontoren wordt – zoals dit nu is voorzien – een volledige huur toren waarmee er ook aan deze behoefte wordt voorzien. Zo kunnen we het mogelijk maken dat er ook appartementen te huren zullen zijn. In totaal worden er circa 180 appartementen gerealiseerd. Hierin is circa 25% voorzien als ‘betaalbare woningen. 

Illustratie van 3 torens in het park.

Wonen

Er zijn veel mensen die woonruimte zoeken en er zijn te weinig woningen beschikbaar in ‘s-Hertogenbosch. De drie woontorens op de plek van Brabantbad bieden nieuwe woonmogelijkheden voor diverse doelgroepen. Van sociale koop, huur tot aan de vrije sector.

Een mix in aanbod:
25% betaalbare koop en/of huur
75% vrije sector koop en/of huurwoningen

Met deze bouw van deze woontorens wordt gedacht aan verschillende doelgroepen.

Legenda woningstichtingen

Functies voor de buurt

Icoon veiligheidIcoon plint

De exacte invulling van de ruimtes op de begane grond in de drie torens is nog niet bekend. We gaan hier samen verder mee aan de slag in de werkgroep. We denken nu aan:

  • Huiskamer (verblijfruimte voor bewoners) als onderdeel van de woontoren;
  • Werkplekken (seats to meet) of een klein kantoor;
  • Dienstverlening, zoals fysio / kapper;
  • Horeca kunnen we ons voorstellen op deze plek. Dit past ook binnen het perspectief voor de IJzeren Vrouw zoals in de Plassenvisie staat (gemaakt door de gemeente en vastgesteld door de raad). Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:
  1. Alleen daghoreca (denk aan een koffiebar, theehuis, pannenkoekenhuisje of lunchroom) met een maximale oppervlakte van 150 m2
  2. Openingstijden van 10-22 uur
  3. Horeca alleen toegestaan in de toren die het dichtste bij de plas komt te staan
  4. Terras is toegestaan bij de horecavoorziening tot maximaal 100 m2

Illustratie met plint en slankheid torens.