Duurzaam Loket

Welkom op het Duurzaam Loket van Den Bosch. De gemeente en ook bewoners, jongeren, scholen, bedrijven en organisaties zijn nu al volop bezig met duurzame ambities. Wil je meer weten over subsidies of de duurzame activiteiten in onze stad? Wil je weten wat de gemeente al doet aan duurzaamheid? Ga je zelf aan de slag om je woning te verduurzamen of je omgeving te vergroenen? Of wil je zien hoe duurzaam Den Bosch nu al is? Bekijk de themapagina's hieronder of bekijk meer handig links en kom in actie!
Heb jij een duurzaam idee? Vertel het ons! Mail dan naar duurzaam@s-hertogenbosch.nl.

Steeds meer inwoners en ondernemers nemen energiebesparende maatregelen in hun woning of bedrijfsvoering.
Wanneer zet jij de stap? Bekijk de verhalen en maak NU ook gebruik van advies en subsidie! Klik hier.

Zelf aan de slag

Wij zetten als gemeente in op een inspirerende route om de stad in beweging te krijgen. We geven tools, werken samen en ondersteunen waar kan met subsidies. Wil je zelf aan de slag om een duurzaam idee uit te werken? Fantastisch! Zoek je meer informatie? Kijk hier op onze informatieve themapagina’s.

Ga voor een groen dak
Vraag een geveltuintje aan
Aan de slag in de tuin
Energiezuinig wonen
Leg zonnepanelen aan
Hou het riool zuiver
Wat doe je met afval?
Groene bedrijfsomgeving​

Duurzame wijk en stad

Er gebeurt nu al veel in Den Bosch. Van mobiliteit tot scholenprojecten, van parken tot en met afvalverwerking. Op alle niveaus denken we na over hoe we duurzamer kunnen zijn. Wil je meer weten over hoe we onze wijken en buurten verduurzamen? Lees hier wat er al gaande is en waar bewoners en organisaties mee te maken krijgen op het gebeid van het verduurzamen van de wijk of buurt.

Aardgasvrij wonen
Waterberging in de openbare ruimte
Duurzame mobiliteit
Duurzaam weekend
Duurzaam netwerk
Green Art Challenge

Duurzame ambities

We streven in Den Bosch naar een klimaatbestendige, groene en gezonde leefomgeving in 2050. We werken er hard aan om samen met bewoners, organisaties en partners te bouwen aan een platform om duurzame initiatieven zichtbaar te maken. De gemeente is vaak partner in allerlei duurzaamheidsinitiatieven maar wil vooral ook om anderen te stimuleren met eigen initiatieven te komen om de stad leefbaar, gezond en klimaatneutraal te maken. We komen samen in actie! Lees hier meer hoe we dat doen.

Nota duurzaam
Duurzaamheidsakkoord
Klimaatneutraal
Prestatieafspraak
Actieplan duurzame mobiliteit
Energietransitie
Duurzaamheidsjaarverslag 2019
Voortgangsbericht