Plaats een regenton

Kleine veranderingen en slimme maatregelen maken het mogelijk om schoon regenwater nuttig te gebruiken in plaats van het te laten verdwijnen in het riool. Je kunt bijvoorbeeld klein beginnen en een regenton kopen.

Door de regenpijp van je huis van het riool af te koppelen, kun je veel bruikbaar en schoon regenwater opvangen. Bijvoorbeeld in een regenton. Zo ontlast je het riool en bespaar je kostbaar drinkwater. Je kunt het regenwater gebruiken voor het besproeien van je planten. Ook planten binnenshuis zijn er blij mee en jij bespaart ook nog eens kostbaar drinkwater.

Tip! Regenwater is prima geschikt om je ramen mee te wassen of als drinkwater voor je huisdieren.

Regentonnen zijn er in allerlei vormen, kleuren en maten, er zijn er zelfs in de vorm van een schutting! De schutting vangt het water in een soort bak op. Via een kraantje kun je het water in droge periodes voor je tuin gebruiken. Je kunt het water uit de regenpijp natuurlijk ook naar een vijver in je tuin leiden of in de grond laten wegzakken. 

Met speciale infiltratiekratten sla je regenwater tijdelijk in de grond op. Daarna wordt het langzaam afgegeven aan de bodem van je tuin en blijft je tuin prachtig groen.