NK tegelwippen: tussenstand mei

Van 21 maart t/m 31 oktober 2024 doen we mee aan het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels in de voor-, achter- of geveltuin te vervangen door groen. Het doel? Om het record van vorig jaar – 58.959 gewipte tegels – te overtreffen en onze gemeente groener te maken. En we zijn goed op weg! Na 1,5 maand staat het aantal gewipte tegels op 12.694. Doe jij al mee?

Meer groen in en om ‘s-Hertogenbosch

We willen ’s-Hertogenbosch graag groener maken. Waarom? Planten, bomen en struiken zijn prettig voor mens en dier én helpen de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Genoeg reden dus om tegels te vervangen voor groen!

Hoe werkt het?

Tot en met 31 oktober kun je de tegels gratis inleveren bij milieustation Treurenburg aan de Galliumstraat 9 in ’s-Hertogenbosch. Het milieustation is open van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 8.30 en 16.00 uur.

  1. Meld je tegels aan op de website van het NK Tegelwippen.
  2. Print de bevestigingsmail van het NK Tegelwippen uit en neem deze samen met je afvalpas mee naar het milieustation. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen? Neem dan contact op via info@nk-tegelwippen.nl.
  3. Rijd de ‘niet gratis’ route op en kies voor ‘puin’.
  4. Stort je tegels in de daarvoor bestemde container. Let op! Breng alleen tegels mee en geen ander afval, zoals zand of (tuin)aarde.
  5. Lever de geprinte bevestigingsmail in bij de uitweegbrug.
  6. Geniet van je groene tuin!

Meer informatie

Wil je meer weten over het NK Tegelwippen? Ga voor tips, inspiratie en de huidige tegelstand naar de website van het NK Tegelwippen.