Vol zelfvertrouwen op het podium

Het motto van Jeugd Musical Groep 2-Stage is ‘iedereen heeft een talent’. Daarom is iedereen van harte welkom. Tenminste, als er nog plaats is. Want al jaren is er een flinke wachtlijst van jongeren die graag meedoen aan een van de musicals. Bestuursleden Monique Schapendonk en Mirjam Brukker vertellen over een podium bieden aan kinderen, en dat het oké is als het een keer tegenvalt.

Elk jaar twee grote musicals

2-Stage kent twee groepen: Stage-1 bestaat uit 40 talentjes in de leeftijd van acht tot twaalf jaar. Stage-2 heeft 40 spelers van twaalf tot twintig jaar. Onder professionele begeleiding werken beide groepen toe naar de jaarlijkse uitvoering van een grote musical. De repetities en uitvoeringen vinden plaats in Perron3 in Rosmalen.

Het zou een fulltimebaan zijn

We regelen bijna alles met een bestuur van vier personen. Als we al onze uren zouden tellen, zou het bijna een fulltimebaan zijn. Maar we doen het met ontzettend veel plezier. Het is mooi om te zien hoe we kinderen een podium kunnen bieden. Dat je ze ziet groeien, op het podium maar ook ernaast. Daarvoor is ons creatieve team onmisbaar. Jacques Noyons en Mary-Ann Schonk zorgen voor een professionele creatieve begeleiding.

Financiële uitdagingen

Om de kosten te drukken doen we zoveel mogelijk zelf of met hulp van ouders. Het is best een uitdaging om financieel gezond te blijven. Onze inkomsten bestaan uit contributie en de opbrengst van kaartverkoop. Gelukkig krijgen we subsidie van de gemeente. Want we hebben best wat uitgaven. Denk aan zaalhuur voor de repetities, kosten voor de uitvoeringen en de docenten.  

Het kiezen van de juiste musical

Het is lastig om elk jaar een musical te vinden die niet iedereen al gedaan heeft. Verder moet de voorstelling passen bij de leeftijd van onze spelers en voldoende rollen hebben. Daarnaast kijken we of er niet te veel muzikanten nodig zijn, want dan kunnen wij het niet betalen.

Wat is er met jou gebeurd!?

We leren de kinderen dat iedereen belangrijk is, welke rol je ook speelt. En dat als je de rol die je graag wilde niet krijgt, het toch heel leuk is om samen een musical te maken. Dus dat het oké is als het een keer tegenvalt. We zien kinderen echt opbloeien hier. Soms staat een muurbloempje ineens vol zelfvertrouwen op het podium en denk je ‘wat is er met jou gebeurd!?’ Dat is zo fijn om te zien!

Wil jij ook subsidie voor jouw amateur culturele vereniging? Ga naar de pagina Amateurskunstverenigingen

Of wil je kennismaken met Musical Groep 2-Stage?