Passie voor de accordeon

Accordeonvereniging La Bella Vita uit 's-Hertogenbosch viert dit jaar haar zestigjarig bestaan. De 16 leden spelen behalve Latin, musical- en klassieke muziek ook jazz en blues. Naast de wekelijkse repetities in SCC De Helftheuvel, treedt La Bella Vita regelmatig op. Zo hebben ze dit najaar opgetreden in een verzorgingsflat in 's-Hertogenbosch en een serie concerten in de regio verzorgd met o.a. het requiem van Gabriel Fauré. Komend voorjaar spelen ze mee in de openingsvoorstelling van de Bossche Komeedie het nieuwe Theater aan de Parade. Penningmeester Henk van Esdonk vertelt over de passie voor de accordeon en over frisse ideeën voor de toekomst.

We zijn hartstikke trots op al onze mooie optredens. En we hebben nog ideeën genoeg voor ander uitdagend repertoire en leuke concerten. Ook organiseren we naast de repetities en optredens elk jaar een gezellige dag of avond zoals een barbecue of uitstapje.

Talent van leden

Om de optredens en activiteiten tot een succes te maken, maken we gebruik van de kennis en talenten van onze leden. Zoals voor PR, onze website en het ontwerp van een programmaboekje. Dat is leuk, maar ook nodig, omdat het soms best een uitdaging is het financieel rond te krijgen.

Gelukkig krijgen we subsidie van de gemeente

Onze leden betalen een bijdrage, daarvan betalen we onze dirigent. Daarnaast ontvangen we soms een kleine vergoeding voor een optreden. En gelukkig krijgen we subsidie van de gemeente. Daardoor kunnen we onze repetitieruimte betalen. Om deze subsidie te krijgen moeten we jaarlijks een digitaal aanvraagformulier invullen. Dat is eigenlijk best simpel. En als we vragen hebben nemen we contact op met Janne van Wijnen van de afdeling cultuur. Zij helpt ons dan weer op weg.

Passie voor de accordeon

We zijn allemaal lid van La Bella Vita vanwege onze liefde voor het samen muziek maken en onze passie voor de accordeon. Maar natuurlijk ook omdat de wekelijkse repetities een gezellig avondje uit zijn waarbij we na afloop samen iets drinken.

Ruimte voor nieuwe leden

We zouden graag meer leden hebben. Dat geeft meer mogelijkheden en gezelligheid. En nieuwe, jonge mensen hebben nieuwe, frisse ideeën. Dus iedereen die de liefde voor de accordeonmuziek met ons deelt is van harte welkom om kennis te komen maken!

Wil jij ook subsidie voor jouw amateur culturele vereniging? Ga naar de pagina Amateurskunstverenigingen

Of wil je kennismaken met La Bella Vita? Bekijk de website.