150 Nieuwe Citytrainers versterken ’s-Hertogenbosch: Een boost voor jongerenparticipatie!

’s-Hertogenbosch is zo’n 150 nieuwe Citytrainers rijker! Volgend schooljaar starten onze collega’s van Jongerenparticipatie met een nieuwe ronde. Met Citytrainer leren jongeren beter samenwerken, presenteren, en activiteiten organiseren en begeleiden. Skills waar zij hun leven lang iets aan hebben! En die zij vervolgens in kunnen zetten in vrijwilligerswerk voor onze stad. Bijvoorbeeld door sportlessen te geven of iets te organiseren op school, in de wijk of in de vriendengroep.

Mede mogelijk gemaakt door Impulsgelden

Het Citytrainer@school traject is een van de jongerenprojecten dat een extra impuls kreeg door de toekenning van subsidie vanuit de Impulsgelden. Het is een sterk initiatief waarbij jongeren actief meedoen aan cultuur.

De kern van Citytrainer is het leren in de praktijk. Levensecht leren door creatief bezig te zijn en de handen uit de mouwen te steken. Dit jaar mochten ze weer mooie praktijklessen verzorgen zoals:
- Het begeleiden van spellen tijdens de Koningsspelen
- Een graffiti workshop geven aan leerlingen
- Samen koken met leerlingen van andere scholen
- Bouwen aan een kunstwerk van de Bossche Parade
- Met alle leerlingen de stadsmuur van ’s-Hertogenbosch bewandelen en leren over de geschiedenis van Den Bosch.

Met Citytrainer zetten we jongeren in hun kracht en leren we hen regie te nemen. Hiervoor zijn er diverse trainingsvormen ontwikkeld. Zo werkt Jongerenparticipatie en S-PORT samen met verschillende basisscholen, middelbare scholen en jongerenwerk PowerUp073.

Kijk voor meer informatie op de pagina Citytrainers.