Halverwege het NK Tegelwippen en op schema!

Van 21 maart t/m 31 oktober 2024 doen we in de gemeente ’s-Hertogenbosch mee aan het NK Tegelwippen. Met nog een paar maanden te gaan, nodigen we iedereen uit om mee te doen en tegels in de tuin te vervangen door groen. Ons doel is om het record van vorig jaar – 58.959 gewipte tegels – te verbreken en ’s-Hertogenbosch nóg groener te maken. De tussenstand na de eerste maanden? Maar liefst 19031 gewipte tegels! Doe jij al mee?

Groen in en om ‘s-Hertogenbosch

Waarom willen we ’s-Hertogenbosch groener maken? Planten, bomen en struiken zijn niet alleen mooi voor het oog, ze bieden ook talrijke voordelen voor mens en dier. Een belangrijk voordeel is dat groen ons helpt de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Genoeg reden dus om tegels te vervangen door groen!

Zo doe je mee

Tot en met 31 oktober kun je je tegels gratis inleveren bij milieustation Treurenburg aan de Galliumstraat 9 in ’s-Hertogenbosch. Het milieustation is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 en 17.00 uur en op zaterdag van 8.30 en 16.00 uur. Volg deze stappen om mee te doen:

  1. Meld je tegels aan op de website van het NK Tegelwippen.
  2. Print de bevestigingsmail van het NK Tegelwippen uit en neem deze samen met je afvalpas mee naar het milieustation. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen? Neem dan contact op via info@nk-tegelwippen.nl.
  3. Volg de ‘niet gratis’ route en kies voor ‘puin’.
  4. Stort je tegels in de daarvoor bestemde container. Let op: alleen tegels, geen ander afval zoals zand of (tuin)aarde.
  5. Lever de geprinte bevestigingsmail in bij de uitweegbrug. Zo hoef je niks te betalen.
  6. Plant groen aan of zaai op de plek waar je tegels hebt verwijderd en geniet van je groene tuin!

Meer informatie

Wil je meer weten over het NK Tegelwippen? Ga voor tips, inspiratie en de actuele tegelstand naar de website van het NK Tegelwippen.