In ’s-Hertogenbosch ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst, design en hippe winkels. De stad van Middeleeuws wonen boven de Binnendieze en van eigentijdse woningen in het Paleiskwartier. De stad van grootse, nationaal vermaarde culturele evenementen en van doorzakken in een knus kroegje. Van bruisend carnaval op straat tot rust en ruimte in Het Bossche Broek.

WIJKEN

Bekijk hieronder de 14 verschillende wijken van s'-Hertogenbosch.

Bekijk de wijken

Projecten

Zuid-Willemspark

Spoorzone

Willemspoort

Cultuur

De gemeente ’s-Hertogenbosch ondersteunt interessante, culturele plannen en projecten middels (mede)financiering, netwerk en kennis. Er zijn drie verschillende projectfondsen met elk een eigen doelstelling: Fonds Landelijk Onderscheidend, Fonds Lokaal Effectief en Fonds Pop-Up.

Creatief ondernemers, makers, professionele en amateurgezelschappen, kunstenaars en culturele organisaties van allerlei pluimage uit de gemeente 's-Hertogenbosch maakten al aanspraak op de cultuurfondsen. Met welke drijfveren en ambities zijn ze begonnen? Hoe regelen ze financiering en hoe besteden ze het geld? En welke impact maakt hun project op onze cultuurrijke en sociale stad? Op deze pagina lichten we de initiatiefnemers en hun cultuurprojecten uit.

Lees meer over de cultuurinitatieven

Sport

Door zelf te sporten of bij te dragen aan de sport in de stad ontmoet je anderen! Er is ruimte voor sporters, sportaanbieders, supporters en organisaties om creativiteit en energie te brengen en te halen. ´S-PORT is van ons allemaal! Kom ook in beweging voor een mooier en gezonder ’s-Hertogenbosch.

Ga naar S-Port

Duurzaamheid

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft de ambitie om in 2050 een klimaatneutrale stad te zijn. Deze website biedt concrete informatie en tips, verwijzing naar subsidies, goede voorbeelden en partijen om samen mee aan de slag te gaan. Samen met bedrijven, organisaties en bewoners gaan we aan de slag om die duurzame stad te bouwen. Daarbij komen naast energiebesparing en duurzame energie ook thema’s als vervoer, inkopen, groen, water en een gezonde leefstijl in beeld.

Lees meer over duurzaamheid

Datastad

In Den Bosch hebben we goed in de gaten dat data onze toekomst is. We hebben dan ook de ambitie om de onbetwiste datastad van Nederland te worden. De ontwikkelingen gaan alleen zo snel, dat we niet kunnen wachten op wetten en regels over het gebruik en opslag van data. We moeten samen nadenken hoe we verantwoord omgaan met data: Waar blijven mijn persoonsgegevens? Wie beschikt erover? En wie weet wat allemaal van mij?

Ga naar de Den Bosch Data Week