veiligheidsdag

13 oktober: Veiligheidsdag

Wat doe je bij een ernstig ongeluk? Wat kan je doen als je een verwarde persoon ziet? Wil je zelf iets doen aan de veiligheid in je omgeving? Allemaal vragen waar je een antwoord op kan krijgen op de Veiligheidsdag. Er is ook veel te beleven. Want het is niet alleen een informatieve dag, maar ook een spectaculaire! Voor jong en oud. Er zijn demonstraties en activiteiten van zo’n 50 organisaties. En er valt wat te winnen!

Op deze pagina lees je meer over de Veiligheidsdag. We zijn nog niet helemaal klaar met de organisatie. Houd daarom deze website goed in de gaten, zodat je 13 oktober alles weet wat er te doen is.

Wat is er allemaal te doen?

Je kan kijken of meedoen! Op verschillende plekken staan spannende activiteiten. Zo is er een rij- en kantelsimulator. Daar kan je in ervaren hoe het is als je auto die 180 graden om de lengteas draait. Oftwel: de auto op zijn kop.  . Er zijn demonstraties van de Reddingsbrigade in de Dommel. En er komt een Sherman-tank die gebruikt is in de Tweede Wereldoorlog bij de bevrijding van ’s-Hertogenbosch.

 

Waar is alles te vinden?

Het evenemententerrein strekt zich uit over het Stationsplein, de Stationsweg, Visstraat, Hooge Steenweg, Markt, Marktstraat en het Burgemeester Loeffplein.

Voor 13 oktober vind je hier een plattegrond wat waar te doen is.

Wie doen er mee?

Bijna 50 organisaties doen mee. Denk aan de Ambulancedienst, Brandweer Brabant-Noord, Buurtbemiddeling Buurtpreventieteams, Douane, EHBO, Reddingsbrigade, Rode Kruis, Politie, PowerUp073, Waterschap.

Winactie!

Op deze dag zijn er leuke en spannende prijzen te winnen. Meer informatie hierover volgt. Dus houd deze website goed in de gaten!

Waarom een Veiligheidsdag

Week 41 staat jaarlijks en landelijk in het teken van veiligheid. Want, met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit (overvallen, inbraken) toe. In Den Bosch pakken we dit moment aan om ‘veiligheid’ bij onze inwoners extra onder de aandacht te brengen. Dat doen we samen. Samen met organisaties die zich beroepsmatig of vrijwillig inzetten voor een veilige samenleving. Want we hebben heel veel te bieden als het gaat om veiligheid.