Onderwijsinnovatie

Het onderwijs in ’s-Hertogenbosch draagt bij aan de ontwikkeling van talenten met oog voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Maar, dat gaat niet vanzelf. Innovatie vraagt om vernieuwende ideeën. Daarom ondersteunt de gemeente interessante plannen en projecten die het onderwijs verbeteren.

Onderwijsinnovatiefonds

Hebt u een innovatief onderwijsconcept? Of organiseert u vernieuwende activiteiten? dan kunt u in 2020 subsidie aanvragen uit het onderwijsinnovatiefonds. Als uw project zich richt op data science, data gedreven onderwijs en/of vakgericht maakonderwijs dan is dat een pre. Hieronder ziet u een aantal projecten als voorbeeld, van onderwijsprofessionals, scholen en educatieve partners in de gemeente.

De subsidieregeling Stimulering Onderwijsinnovatie heeft het mogelijk gemaakt dat veel nieuwe onderwijsinnovaties zijn gestart in onze gemeente. Hieronder lees je een aantal voorbeelden van mooie projecten.

Op 6 mei 2020 heeft het college besloten om de subsidieregeling in te trekken. De reden is dat hierdoor budget wordt vrijgemaakt voor Onderwijskansen. Hiermee willen we projecten ontwikkelen voor jongeren die negatieve gevolgen ondervinden van de corona-crisis.