Eurovisie Songfestival

En dan denk ik aan Brabant...

Een zin die uit volle borst wordt meegezongen in stadions, zalen, bij bruiloften en in huiskamers in heel Nederland. En terecht. Niet alleen Brabanders denken aan hun eigen provincie, ook veel landgenoten dompelen zich onder in het warme bad van het zuiden. En dan denken we aan de Dutch Design Week, de Efteling, de Rockacademie, Paaspop, Roze Maandag, het Internationaal Vocalisten Concours en Carnaval. Allemaal belevenissen waar je bij wilt zijn. Want Brabant is een typisch stukje Nederland; vanuit haar historie net even anders. En net even gastvrijer...

‘Wij denken aan Nederland…’
Na de winst van Duncan Laurence bij het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv dachten velen aan Brabant. Wij natuurlijk ook. En Brabant denkt meteen aan Nederland. Want de organisatie van het Eurovisie Songfestival is een kans voor ons prachtige land om gróót te zijn. Brabant wil het Eurovisie Songfestival 2020 met heel Nederland vieren. Door samen, vanuit de centraal gelegen Brabantse provinciehoofdstad, dit inclusieve en bonte feest tot een meerdaagse nationale happening te maken.

We werken toe naar betrokkenheid van héél Nederland, door kleinere en grote side-events met andere steden te verbinden. Verbinding met álle inwoners van ons land. Want we doen het samen.

‘Wij denken aan elkaar…’
’s-Hertogenbosch is zeer gecharmeerd van de Eurovisie-gedachte: iedereen is gelijk, en iedereen moet gelijke kansen krijgen. Wij gaan het Eurovisie Songfestival aangrijpen om nóg meer sociale en maatschappelijke verbinding te maken. Verbindingen tússen en door mensen. Kansen creëren voor iedereen. Inclusiviteit accentueren. Dat verrijkt volgens mij onze samenleving. Niet alleen in ’s-Hertogenbosch, niet alleen in Brabant, maar in heel Nederland en samen met onze internationale gasten.

Wij gaan voor één groots Eurovisiefeest. Een bourgondisch feest, vanuit de kracht en kwaliteiten van ons land. En met internationale uitstraling. In Brabant laten we zien waar Nederland sterk in is:  innovatie, creativiteit, water, cultuur, maar ook aan traditie, bourgondisch en gastvrijheid. En juist die mix gieten we in het prachtige format dat Eurovisie Songfestival 2020 heet. Vandaag laten we dat met een bidbook aan de NPO, de NOS en AVROTROS weten. Want Brabant organiseert graag het Eurovisie Songfestival 2020. Met onze hoofdstad als gaststad. Wij staan klaar voor de start, Brabant doet mee.

... Want daar brandt nog licht.

Jack Mikkers, Burgemeester ‘s-Hertogenbosch