Tribune en steiger

Aanleg steiger en tribune in het Zuid-Willemspark

Het gebied rond de Zuid-Willemsvaart maken we aantrekkelijker om te verblijven. Deze zomer gaan we onder andere aan de slag in het gebied tussen de Citadellaan en de Van Berckelstraat. Het is een mooie plek om aan het water van de zon te genieten. Daarom leggen we ter hoogte van Nieuwehagen een tribune aan. Ter hoogte van het Kruithuis aan de Zuid Willemsvaart komt een steiger. Het worden plekken waar je even heerlijk in het zonnetje kunt zitten met bijvoorbeeld de buren. Of in rust wilt genieten van het water.

De tribune, met uitzicht voor iedereen
De ontwerpen hebben bijzonderheden die je op het eerste gezicht niet zo snel ziet. Zo is er samen met het gehandicaptenplatform veel tijd gestoken om de tribune zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. We kwamen er helaas achter dat het talud veel te steil is om veilig met de rolstoel helemaal onderaan het water te komen. Wel zorgen we voor extra ruimte bovenaan de tribune, voor mensen die slecht ter been zijn en met een rollator of rolstoel komen. En we brengen een gidslijn voor slechtzienden aan. Zo kan iedereen elkaar op de tribune ontmoeten.

De tribune biedt ook nieuwe mogelijkheden in het Zuid-Willemspark. Zo kunnen kleinschalige optredens worden gegeven op bijvoorbeeld een drijvend podium. Het kan een verzamelpunt zijn voor een groep die een historische stadswandeling maakt. En voor de bewoners van Nieuwehagen is het een plek om even aan het water te zitten zo vlak voor de deur.

"In de tribune is één boom opgenomen, zodat je ook in de schaduw kunt zitten wanneer de zon te warm is. Het is een Perzische Slaapboom, een unieke boom met een karakteristiek blad. In de zomer bloeit hij met opvallende roze bloemen die zichzelf 's nachts dichtvouwen."

De steiger, op een historische plek
Samen met Provincie, omliggende gemeenten en maatschappelijke partners maken we bijzondere plekken langs de historische Linie 1629. Als je op de steiger zit, bevind je je op één van deze historische plekken. Het is niet alleen een fijne plek om aan het water te zitten, maar ook een opstapplaats voor bootjes. De steiger ligt bij het Bossche Kruithuis. Dat wordt opgeknapt en ingericht als Vesting – en Watermuseum.

 

Planning
Op maandag 15 juni starten we met de aanleg van de steiger en tribune in het gebied tussen de Citadellaan en de Van Berckelstraat. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 17 juli. Meer hierover leest u in de bewonersbrief.

Downloads