Kanaalboulevard

We zijn gestart met de herinrichting van de Kanaalboulevard.  Dit is een deel van de Zuid-Willemsvaart, tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat. De weg krijgt onder andere een 30km/uur regime, een fietssuggestiestrook en een breder voetgangerspad. Inmiddels is een deel van het wandelpad langs het water aangelegd. De trappen op het talud zijn aangepast zodat je makkelijker naar beneden kan lopen. Ook het nieuwe Zuid-Willemspark bankje staat er al.

Vlonderpad

Er komt nog meer! Binnenkort verwachten we te starten met de bouw van het vlonderpad bovenaan het talud. Het pad onderlangs bij het water is niet bereikbaar met een rolstoel of buggy. Daarvoor is niet alleen het talud erg steil, maar ook is het pad beneden te smal om hier veilig met rolstoel of buggy elkaar te kunnen passeren. Het pad bovenaan het talud is voor iedereen toegankelijk, ook met een buggy of rolstoel. Zo maken we het voor iedereen mogelijk om een wandeling te maken langs de vaart. Het pad loopt van het Kardinaal van Rossumplein tot huisnummer 217-225.

Het werk duurt tot 13 juni. Voor het vlonderpad bovenaan het talud hebben we iets meer tijd nodig. We verwachten dat deze voor de zomer af is.