Innovatie Kwartier

Het voormalig industrieel gebied in de Bossche Spoorzone wordt de komende jaren omgebouwd tot levendig multifunctioneel gebied, genaamd Innovatie Kwartier Den Bosch.

Hier vind je een grote diversiteit aan mensen, bedrijvigheid en faciliteiten die innovatie en werkgelegenheid bevorderen. Het centraal gelegen Innovatie Kwartier is goed bereikbaar en biedt toegankelijke en hoogwaardige voorzieningen voor start-ups, scale-ups en toonaangevende bedrijven. Zo ontstaat een energiek werk-, woon- en verblijfsgebied in het hart van Den Bosch.

Met de opzet en inrichting van het gebied wordt interactie tussen gebruikers en bewoners gestimuleerd om een unieke en aanstekelijke energie aan te wakkeren.

Ambitieuze mensen die willen samenwerken, samenwonen, samen leren en samen leven vinden elkaar in het Innovatie Kwartier. Dit is de plek, hier moet je zijn.

Dit is het Innovatie Kwartier Den Bosch.

Hier komt ’t samen.

In het Innovatie Kwartier vindt van 27 juni tot en met 2 juli de Data Week NL plaats. Meer informatie hierover vind je op de website van Data Week NL.


Samen werken                         Samen wonen                         Samen leven                         Samen leren

Samen werken

Het Innovatie Kwartier gelooft dat een mix van bedrijvigheid zorgt voor een kruisbestuiving die uitstraalt op alle ondernemingen. Hier komen start-up, scale-ups en gevestigde namen samen en vormen de creatieve broedplaats van ’s-Hertogenbosch.

 

Samen wonen

Het Innovatie Kwartier biedt dankzij een mooie mix aan functionaliteiten een bijzonder energieke woonomgeving voor jong en oud. Gelegen in de Noordelijke spoorzone die een transformatie ondergaat van voormalig industriegebied naar levendig en groen binnenstedelijk woongebied. Op steenworp afstand van het station en de stad.

 

Samen leven

Ontdekken en ontspannen in een bruisende omgeving. Een plek waar je profiteert van een unieke mix van functionaliteiten, gezellige horeca, sportvoorzieningen en voldoende bedrijvigheid tussen jong en oud. Hier is ruimte voor iedereen. Dit is de plek, hier moet je zijn.

 

 


 


De gemeente ’s-Hertogenbosch en de Bossche investeringsmaatschappij investeren samen in Innovatie Kwartier Den Bosch. Hét ecosysteem op loopafstand van het station en de stad. Hier wordt door middel van de juiste kruisbestuiving de kracht van ICT en data versterkt. Benieuwd ontwikkelingen rondom de Noordelijke Spoorzone? Bekijk alvast de video.