Innovatie Kwartier

Welkom bij het Innovatie Kwartier Den Bosch (IKDB). Met het Innovatie Kwartier zet gemeente ’s-Hertogenbosch haar ambities als toonaangevende datastad van Nederland én als cultuurstad van het zuiden verder kracht bij. De komende jaren wordt dit binnenstedelijke gebied de spil van het Bossche data-ecosysteem waarin innovatie centraal staat.

Het Innovatie Kwartier Den Bosch is gelegen in het hart van de brede binnenstad, een dynamische omgeving gekenmerkt door ontwikkeling en transformatie. Het centraal gelegen Innovatie Kwartier, in de nabijheid van de historische binnenstad, is één van vijf toonaangevende projecten die Den Bosch de komende jaren een nieuw gezicht geven.

Den Bosch maakt de komende jaren een flinke transitie door. Zonder dat het oude wordt verloren, werkt de stad aan een nieuw gezicht. Op loopafstand van de historische binnenstad, bekend om haar bourgondische uitstraling, ontwikkelt de stad in hoog tempo een aantal nieuwe gebieden dat samen de brede binnenstad vormt.

Hier komt 't samen.

Hier vind je een bijzondere mix aan functionaliteiten die zorgt voor een levendig werk-, woon- en verblijfsgebied. Werken, wonen, leren en leven, het komt letterlijk samen in het bruisende Innovatie Kwartier.

Dit is de plek, hier moet je zijn.


Samen werken                         Samen wonen                         Samen leven                         Samen leren

Samen werken

Het Innovatie Kwartier gelooft dat een mix van bedrijvigheid zorgt voor een kruisbestuiving die uitstraalt op alle ondernemingen. Hier komen start-up, scale-ups en gevestigde namen samen en vormen de creatieve broedplaats van ’s-Hertogenbosch.

 

Samen wonen

Het Innovatie Kwartier biedt dankzij een mooie mix aan functionaliteiten een bijzonder energieke woonomgeving voor jong en oud. Gelegen in de Noordelijke spoorzone die een transformatie ondergaat van voormalig industriegebied naar levendig en groen binnenstedelijk woongebied. Op steenworp afstand van het station en de stad.

 

Samen leven

Ontdekken en ontspannen in een bruisende omgeving. Een plek waar je profiteert van een unieke mix van functionaliteiten, gezellige horeca, sportvoorzieningen en voldoende bedrijvigheid tussen jong en oud. Hier is ruimte voor iedereen. Dit is de plek, hier moet je zijn.

 

 


 


De gemeente ’s-Hertogenbosch en de Bossche investeringsmaatschappij investeren samen in Innovatie Kwartier Den Bosch. Hét ecosysteem op loopafstand van het station en de stad. Hier wordt door middel van de juiste kruisbestuiving de kracht van ICT en data versterkt. Benieuwd ontwikkelingen rondom de Noordelijke Spoorzone? Bekijk alvast de video.

Nieuws