Op het terrein van de voormalige mengvoederfabriek De Heus ontstaat in de komende 10 jaar een nieuwe, dynamische samenleving onder de naam De Tramkade. De Tramkade wordt een sociale, culturele en economische hotspot met een internationale uitstraling. Bijzonder aan deze locatie is dat er niet gedacht wordt vanuit een eindplan, maar vanuit een organische ontwikkeling.

10 JAAR EXPERIMENTEREN

In 2015 begon de bouw aan deze experimentele creatieve wijk die sociaal, cultureel en duurzaam zal zijn. Het terrein opent zich geleidelijk voor publiek en bloeit op. Het moet een culturele hotspot worden, en niet zomaar een. De verschillende projecten zullen leiden tot een gevarieerd cultureel aanbod, innovatief onderwijs, en een toevoeging aan toerisme en recreatie (de ligging aan het water leent zich hier uitstekend voor). Nieuwe functies van samenleven, werken en beleven worden onderzocht en toegepast voor duurzame ontwikkeling van dit gebied en de directe omgeving.

De eerste projecten hebben zich gevestigd, waaronder De Mengfabriek (laboratorium voor lokale en circulaire economie) en Werkwarenhuis Social Label (ontwerpend lab voor sociale maakeconomie) waaronder restaurant Van Aken en restaurant Koudijs. Hoe het zich verder zal ontwikkelen weet niemand maar dat is nu juist een van de verdienste van deze plek. We zullen het zien!