Gaasterland veelgestelde vragen

Wat is een CPO-project?

CPO staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Dit betekent dat een groep particulieren gezamenlijk de opdracht versterkt om een aantal woningen te bouwen. Hier zitten een aantal voordelen aan ten opzichte van het alleen bouwen van een huis. Zo worden bijvoorbeeld de kosten voor de architect en aannemer door de leden van de CPO-groep gedeeld. Wel moeten de CPO-leden goed met elkaar afstemmen hoe we woningen eruit komen te zien.

Wat is de rol van de gemeente in dit proces?

De gemeente is de eigenaar van de grond en heeft besloten om de grond uit te geven aan een CPO-groep met het beste plan voor deze grond. De gemeente heeft uiteindelijk de CPO-groep Buurtvrienden Gaasterland geselecteerd om op de grond aan de Gaasterland hun plan verder uit te werken. Daarin denkt de gemeente mee over het ontwerp en begeleidt de gemeente het traject om het bestemmingsplan aan te passen. De CPO-groep Buurtvrienden stelt samen met de architect het ontwerp op en betrekt hierin ook de buurtbewoners.

Waar kan ik met mijn vragen over dit project terecht?

Als u vragen heeft aan de CPO-groep Buurtvrienden kunt u deze het beste via de email aan ze stellen. Deze vragen kunt u sturen naar het mailadres buurtvriendendb@gmail.com.

Als u vragen heeft aan de gemeente ’s-Hertogenbosch dan kunt u contact opnemen met de projectleider Joey Verbeek. U kunt uw vragen sturen via het digitaal contactformulier.