Parkeren en mobiliteit

Wat handig dat ik op ieder moment een auto of fiets kan huren.

Icoon duurzaam mobiliteit     Icoon parkeren

Steeds vaker maken de inwoners van ’s-Hertogenbosch gebruik van deelmobiliteit. Zij beschikken dan niet over een eigen auto, maar lenen er een. In dit plan stellen we passend aan deze trend ook huurauto ’s en huurfietsen beschikbaar. Dit past in de gemeentelijke ambitie om zo prettig mogelijk duurzaam te wonen, te leven en te werken in onze stad. Bereikbaarheid gaat dan samen met duurzaam, comfortabel en veilig vervoer voor iedereen. Het gevolg is dat we minder het milieu belasten (zie PDF actieplan duurzame mobiliteit).

Dit plan biedt daarom heel bewust een combinatie van zowel de mogelijkheid om een eigen auto te kunnen parkeren en/of gebruik te maken van een deelauto. In de overdekte parkeergarage naast de woontorens zijn ca. 87 parkeerplaatsen voor de bewoners van de woontorens voorzien. Daarnaast komen er elektrische deelauto’s en –fietsen. Deze vervoersmiddelen zijn 24/7 te gebruiken. Inwoners, bezoekers én omwonenden kunnen hier gebruik van maken.

De openbare ruimte rondom het project heeft een zeer groene opzet. Dit komt uiteraard ook door de locatie en het Prins Hendrikpark –. We trekken het park door in het bestaande parkeergebied. De bestaande inrit voor auto’s – vanaf de Van Grobbendoncklaan -  blijft bestaan. De auto’s worden geparkeerd in groene parkeerhavens met een dak van oude bomen. De ca. 113 parkeerplaatsen zijn voor bezoekers, bewoners en omwonenden.

Impressie parkeergarage

Vanuit mijn woning heb ik een mooi uitzicht en ik loop zo de stad in.

Bereikbaarheid

De locatie Brabantbad is dicht gelegen bij Station Oost, lokaal en regionaal OV en het Transferium. De loopafstand bedraagt ca 600 meter. Ook de binnenstad is vanuit de locatie goed bereikbaar zowel te voet als met de fiets.

Illustratie van afstand tussen Brabantbad en transferium binnenstad.