Ondernemen in Den Bosch

Den Bosch is, met een ligging dichtbij Randstad en tussen Brabantse steden, een bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en een diversiteit aan bedrijven en vakkennis, een ideale stad voor ondernemers om zich te vestigen. Binnen vijf onderscheidende sectoren verbinden en faciliteren we ondernemers met hoogwaardige locaties met een goede infrastructuur, kwalitatief personeel, inspirerende netwerken en een prettig woon- en verblijfklimaat. 

Vestigen in Den Bosch

Overweeg je Den Bosch als vestigingsplaats voor jouw bedrijf of organisatie? Dat kunnen wij begrijpen. Den Bosch heeft namelijk een ideale ligging. Het is het scharnier tussen Zuid-Nederland en de Randstad. De bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en een diversiteit aan bedrijven en vakkennis maakt Den Bosch dé plek voor ondernemers die willen groeien. We verbinden, faciliteren en investeren in ondernemers. Hierdoor ontstaan veelbelovende start-ups en innovaties.

In Den Bosch kun je qua vestigingslocatie veel kanten op. Het aanbod bevat locaties direct aan de A2 of A59, in het bruisende centrum van de stad of dicht bij het centraal station. En of je nou een kavel, bedrijfspand of plek in een verzamelgebouw voor ogen hebt om je te vestigen, de gemeente helpt je graag om jouw ideale plek te vinden. 

Ontdek welke locaties passen bij jouw bedrijf of organisatie

Ondernemen in Den Bosch

Onderscheidende sectoren

Den Bosch is gespecialiseerd in de sectoren agrifood, ICT, logistiek, detailhandel en bouw. Vakgebieden waarin wij, samen met het bedrijfsleven en het onderwijs, willen uitblinken. Door samen te werken, kennis te delen en te investeren ontstaan nieuwe start-ups en innovaties en blijven wij koploper in deze sectoren. 

 Den Bosch richt zich niet alleen op bovenstaande sectoren en grote bedrijven, maar wij vinden mkb’ers en start-ups even belangrijk. Kleine ondernemingen brengen juist vaak economische dynamiek en innovatie met zich mee en ontwikkelen mede het vestigingsklimaat van de stad. Wij denken daarom graag mee over hoe wij je kunnen helpen. Bijvoorbeeld met het vinden van een betaalbare locatie. Of bekijk direct welke vestigingsmogelijkheden er zijn in de stad. 

Neem contact op met ons op

Ondernemers aan het woord...

Starten & groeien

Datastad Den Bosch

In Den Bosch hebben we goed in de gaten dat data onze toekomst is. We hebben dan ook de ambitie om toonaangevende datastad van Nederland te worden. De ontwikkelingen gaan alleen zo snel, dat we niet kunnen wachten op wetten en regels over het gebruik en opslag van data. We moeten samen nadenken hoe we verantwoord omgaan met data: Waar blijven mijn persoonsgegevens? Wie beschikt erover? En wie weet wat allemaal van mij?

Ga naar de Den Bosch Data Week

Creatieve ondernemer - Medefinanciering vanuit het cultuurfonds

De gemeente 's-Hertogenbosch ondersteunt interessante, culturele plannen en projecten middels (mede) financiering, netwerk en kennis. Zo ook het Glaslab, gevestigd in de Vughterstraat. Daarmee is de stichting een van de vele creatieve ondernemers die gebruik heeft gemaakt van de beschikbare cultuurfondsen.

Lees meer over cultuurfondsen 

Glaslab, gevestigd tegenover Cor Unum en Mister Design is een werkplaats voor glas. Een samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven en vakmensen uit de glaswereld die hun kennis over het ambacht willen doorgeven aan kunstenaars, vormgevers en architecten. Met een artist in residence-programma en kennisvouchers kunnen mensen werken en van elkaar leren in het Glaslab.

Bezoek het Glaslab