Jongerenambassadeurs

Wij zijn een groep Bossche jongeren tussen de 14 en 27 jaar oud die onze ongefilterde mening geeft om 's-Hertogenbosch mooier en leuker te maken voor jongeren. Wij worden meegenomen in het ontwikkelen van beleid en we doen er alles aan om de stem van jongeren te laten horen aan de gemeente en andere organisaties. Dit doen we door het geven van gevraagd en vooral ongevraagd advies! Dus: heb je een duidelijke mening en wil je invloed uitoefenen op de toekomst van Den Bosch? Dan ben je hier op de juiste plek.

Maak impact! - Word ambassadeur


Jongerenambassadeurs met elkaar in gesprek

Wil jij dat jouw ideeën opgepakt worden? Of dat er iets gedaan wordt met jouw mening?

Word dan jongerenambassadeur en organiseer toffe evenementen, geef advies aan allerlei organisaties en ben het aanspreekpunt voor jongeren en partners uit de stad. Doe je mee? Als jongerenambassadeur gaan er deuren voor je open. Het krijgen van diverse cursussen en trainingen, de mogelijkheid advies te geven aan de gemeente, het vergroten van je netwerk, uitgenodigd worden op grote evenementen: niets gaat aan je voorbij. Je ontdekt waar jouw talenten liggen en krijgt een groot netwerk in Den Bosch en daarbuiten. En.. de jongerenambassadeurs zijn bovenal jongeren, dus gezelligheid hoort er ook zeker bij!

Stuur een e-mail om je aan te melden

Wat bieden wij? - Activiteiten


Logo van JADB

Wat doen we bij de jongerenambassadeurs?

We vergaderen wekelijks op donderdag van 17:00 – 20:00 op het stadskantoor. Tijdens deze bijeenkomsten behandelen we verschillende onderwerpen, zoals:

 • We gaan aan de slag met onze zelf gekozen portefeuilles om zo tot een advies te komen voor de gemeente
 • Er komen gastsprekers langs vanuit de gemeente of andere organisaties die een vraag aan ons hebben met betrekking tot jongeren
 • We bezoeken allerlei activiteiten en evenementen die betrekking hebben op jongeren of onze portefeuilles
 • We organiseren activiteiten als brainstorms, debatten, trainingen etc. die van belang zijn voor de Bossche jongeren

Heb jij vragen? Stuur ons een DM op Instagram of kom vrijblijvend een dag kijken. Alles is mogelijk! 

Wat hebben we bereikt? - Verandering

In gesprek met JADB? - Ja graag!

Foto van een jongen tijdens Stemverloren waarbij op de achtergrond andere jongeren te zien zijn

Heb jij een vraag aan ons?

Ben je ambtenaar, heb je een eigen bedrijf of werk je veel met jongeren in de regio van ‘s-Hertogenbosch? Of het nou gaat om een beleidsstuk, festival of gewoonweg zorgen dat de mening van jongeren meegenomen wordt in jouw plan: de jongerenambassadeurs gaan graag met je in gesprek.

Kom je langs? Ieder mens én iedere organisatie heeft baat bij een frisse blik van jongeren. Nieuwe ideeën en andere uitgangspunten helpen namelijk altijd! Door de diverse groep jongeren levert het beslist verschillende en nieuwe inzichten op.

Wanneer?

Elke donderdag vergaderen wij tussen 17:00 – 20:00 op het stadskantoor. Aansluiten mag altijd, maar soms hebben we activiteiten buiten de deur. Neem daarom even contact op met de projectleider/medewerker via het digitaal contactformulier.

Jongerenambassadeurs - 2021

Ongevraagd advies? - Wij laten ons horen!

Deze adviezen hebben de jongerenambassadeurs al gegeven:

De Jongerenambassadeurs hebben niet stil gezeten de afgelopen jaren. Ongevraagd advies is op verschillende thema’s al gegeven, waaronder:

 • 2023   Wonen  
 • 2021   Sportpark voor jongeren 
 • 2021   Sporten voor jongeren 
 • 2021   Studie en ontmoetingsplekken voor jongeren 
 • 2020   Jongeren betrekken bij lokale politiek  
 • 2018   Regenboogzebrapad 
 • 2017   Toegankelijkheid theater voor jongeren 

Heb je interesse naar een ander onderwerp? Mogelijk is er al een advies voor geschreven, wij helpen je graag verder. Of ben je nieuwsgierig naar de uitwerking van een van deze adviezen? 

Mail ons

Foto van jongerenambassadeurs met een vrijwilligerscertificaat in de handen

Contact - Vragen?

Heb je vragen? Wil je meer weten? Neem contact op met de projecteider of medewerker via het digitaal contactformulier. Neem ook eens een kijkje op de Instagrampagina van de Jongerenambassadeurs.

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Casper Roos.