Sinyuan Zhu

Foto van Sinyuan Zhu

Hey! ik ben Sinyuan Zhu, student Bestuurskunde aan de Tilburg Universiteit, sinds vijf jaar inwoner van Den Bosch en van tijd tot tijd bezorgde burger en klimaatactivist.

Wat doe je op het gebied van duurzaamheid?

Mijn interesse vanuit mijn studie ligt heel erg bij hoe je als "gewone burger" invloed kan hebben op machtstructuren om onrechtvaardigheid aan te pakken. Via beleid, politiek of lekker grassroots. Ik ben vier jaar lang jongerenambassadeur 'Milieubewustzijn' geweest bij de Gemeente 's-Hertogenbosch, heb gewerkt bij een groene energie start-up en was een jaartje voorzitter van DWARS Brabant-Zeeland. Op alle fronten werken aan een eerlijke, groene en sociale wereld dus.

Twee jaar geleden drong het tot me door hoe dringend de situatie is: netto nul in 2050 is te laat. Het klimaat en de planeet wachten niet, de klimaatcrisis is al bezig. Maatregelen zijn hier en nu nodig om de uitstoot van broeikasgassen te stoppen en de natuur te herstellen. Ik vond bij Extinction Rebellion (een klimaatbeweging) gelijkgestemde mensen van allerlei verschillende achtergronden die ook klaar waren met de theoretische doelen in de verre toekomst en het aanmodderen. Tijd voor actie! 

Naast klimaatactivisme heb ik ook mijn plekje gevonden bij GroenLinks, waar ik meewerk aan het politiek programma voor de gemeenteraadsverkiezingen en probeer ik bottom-up mijn universiteit te verduurzamen met University Rebellion.

Wat zijn de SDGs waar jij je voor inzet?

10 Reduced inequalities, 11 sustainable cities and communities en 13 climate action omdat ik geloof in een intersectioneel verhaal en de kracht van communities om het verschil te maken.

Hoe kunnen mensen contact met je opnemen of je volgen?

InstagramLinkedInE-mail