Johan van Bommel

Foto van Johan van Bommel

Hee daar! Mijn naam is Johan van Bommel en ben blij Young Changemaker te mogen zijn. Voor de gemeente werk ik als beheerder en activiteitencoördinator op een aantal Brede Bossche Scholen, waarnaast ik ook als cultureel projectondersteuner werk. Verder kun je me kennen van de band Spelfout. Muziek is mijn passie en ik zie muziek ook als middel om verandering teweeg te brengen.

Wat doe je op het gebied van duurzaamheid?

Als beheerder en activiteitencoördinator op Brede Bossche Scholen breng ik de kinderen duurzaamheid bij aan de hand van het aanbod.
Zo is er bij veel activiteiten sprake van recycling en op BBS de Kruiskamp worden kinderen zelfs meegenomen in de ontwikkeling van een duurzaam Tech & Design lab. Zodra het lab af is kan er nog meer duurzaam aanbod gaan plaatsvinden. Sinds ik vegetarisch eet ben ik me bewuster geworden van de voordelen die dat voor de wereld heeft. Op dit gebied probeer ik ook een stuk bewustwording te creëren.

Wat zijn de SDGs waar jij je voor inzet?

Een stukje SDG 4 (Kwaliteitsonderwijs) via het activiteitenaanbod, maar het meeste met SDG 12 (Verantwoorde consumptie en productie). Dit komt door mijn eigen levensstijl, maar graag wil ik hier meer werk van maken door bewustwording via muziek. Voor mij is dat de beste manier van beïnvloeding, omdat er geen regels aan vastzitten. Muziek is ook altijd terug te luisteren na het opnemen en uitbrengen ervan, dus op zichzelf zie ik het ook als een heel duurzaam product.

Hoe kunnen mensen contact met je opnemen of je volgen?

InstagramE-mail