Hulp bij verduurzamen bedrijf

Subsidie voorbereiding van energiemaatregelen

In bedrijfsgebouwen zijn diverse mogelijkheden om energie te besparen of duurzame energie op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan isolatie of zonnepanelen. Er is onderzoek en advies nodig om vast te stellen wat voor uw bedrijf interessant is. Om u bij deze voorbereidingen te ondersteunen, geeft de gemeente ’s-Hertogenbosch subsidie.

Waarvoor krijgt u subsidie?

Bedrijven en organisaties kunnen subsidie aanvragen voor de voorbereiding van energiemaatregelen, zoals haalbaarheidsonderzoeken. Bijvoorbeeld een onderzoek om een kantoor naar energielabel A te verbeteren, voor Warmte-Koude-opslag, toepassing van restwarmte of voor zonnepanelen op een groot dak.

Subsidiebijdrage

Per aanvraag geldt een maximum van € 10.000,- per bedrijf of organisatie. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten. 

Informatie en aanvraag

Vraag deze aan met behulp van dit digitale aanvraagformulier. Liever eerst contact? Bel dan met Janneke van Bakel (afdeling Economie & Energie): (073) 615 3052 of stuur een bericht via het digitale contactformulier.

Subsidie voor duurzame energieprojecten (SDE++)

Vanuit de Rijksoverheid is jaarlijks subsidie beschikbaar voor de uitvoer van duurzame energieprojecten: Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++). Bijvoorbeeld voor het opwekken van zonne-energie of toepassing van duurzame (rest)warmte. Vooronderzoek is bij de aanvraag van SDE++ subsidie vaak verplicht. Lees op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland meer over de SDE++ regeling.