Denk mee over de plaats voor nieuwe laadpalen

De komende jaren zijn veel nieuwe laadpalen nodig. Over waar deze komen staan, kun je nu meedenken via een interactieve kaart. We beginnen hiermee in West en de binnenstad. Die bewoners nodigen we specifiek uit om te reageren. Later komen ook de andere wijken aan de beurt. 

Ga naar de interactieve kaart

Nieuwe aanpak

Het aantal elektrische auto’s neemt toe. Dit gebruik van schoon, slim en duurzaam vervoer vinden we belangrijk. We faciliteren het volgens een nieuwe strategie en aanpak (pdf), waarbij laadpalen worden geplaatst volgens een wijklaadplan. Dit plan maken we met prognoses en de input van bewoners. Zo kunnen laadpalen sneller worden geplaatst en weten bewoners waar zij deze kunnen verwachten.

Denk mee

Woon jij in West of de binnenstad? Denk dan mee over de plaatsen voor nieuwe laadpalen. Dat kan van 1 oktober tot en met 15 november. Op deze interactieve kaart vind je de beoogde laadpunten in jouw buurt. Je kunt erop reageren en nieuwe plekken aandragen. Klik hier voor een korte animatie waarin we uitleggen hoe het werkt.

Vervolg

We starten in West omdat we hier de komende vijf jaar de relatief grootste stijging van elektrische auto’s verwachten. Binnenstad vanwege de grote druk op de openbare ruimte en parkeerzones. Na 15 november komen alle andere wijken aan de beurt.

Op basis van alle feedback verbeteren we de kaart. De locaties die we zo vastleggen, gebruiken we voor nieuwe laadpalen die tot 2025 worden geplaatst. Wanneer dat gebeurt, is afhankelijk van de markt en de daadwerkelijke behoefte van bewoners of werknemers. De gemeente, een marktpartij of elektrisch rijder kan het eerste initiatief nemen.

Link & Download

Animatie: uitleg bij de interactieve kaart

Strategie en aanpak elektrisch rijden en laden

Lees meer over elektrisch rijden
Terug naar Duurzame Mobiliteit