Wijklaadplannen

We weten waar de komende jaren nieuwe laadpalen kunnen komen. Het gaat om laadpalen bij openbare parkeerplekken in onze gemeente.De beoogde locaties liggen vast in wijklaadplannen. Ze zijn te vinden op deze kaart. Inwoners dachten mee over geschikte locaties voor het opladen van elektrische auto’s en voor elektrische deelauto’s. De komende jaren komen er namelijk steeds meer elektrische auto’s in onze gemeente. Dit stimuleren we. In ’s-Hertogenbosch gaan we voor schoon, slim en veilig vervoer. Zo zorgen we dat het prettig wonen, leven en werken is en blijft in ’s-Hertogenbosch. Daarom faciliteren we laadpalen in onze gemeente.  

Stapsgewijs komen er meer publieke laadpalen bij

Op basis van de wijklaadplannen laten we de komende jaren stapsgewijs nieuwe laadpalen plaatsen. Dit gebeurt op basis van de verwachte behoefte. Dus hoe meer elektrische auto’s we verwachten, hoe meer laadpalen we laten plaatsen. Ook plaatsen we laadpalen voor elektrische deelauto’s. Op welke locaties al laadpalen staan of binnenkort komen zie je op deze kaart. Op de website van Oplaadpalen ziet u welk laadpunt op dit moment beschikbaar is.

Is er bij u in de buurt nog geen laadpaal of laadpaal gepland, dan kunt u deze ook aanvragen. Kijk op de gemeentelijke website voor meer informatie over de voorwaarden en hoe u dat kunt doen.  

Laadpunten bij eigen parkeergelegenheid en VVE’s

Voor bewoners met een eigen parkeergelegenheid geldt dat zij zelf voor een oplaadpunt moeten zorgen. De gemeente zorgt voor laadpunten bij openbare parkeerplekken.

Voor VVE’s is er informatie en ondersteuning voor het realiseren van laadpunten beschikbaar via de website van VVE laden en de website van het VVE Laadloket.

Tevens is er vanaf 1 oktober 2021 subsidie beschikbaar voor advieskosten voor het realiseren van 1 of meer laadpunten door VvE’s, woningcorporaties of woonverenigingen. Lees meer op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland