Den Bosch Dataweek

De doorbraak van data!

#datavoorjou

Laat jouw doorbraak van data zien!

We nodigen je uit om tijdens de Den Bosch Data Week, van 26 t/m 31 oktober 2020, jouw conceptuele of praktische toepassingen van data te presenteren. Of heb je interesse om spraakmakende cases uit de praktijk of succesvolle samenwerkingsverbanden via een interview aan het grote publiek ten gehore brengen? Wil je jouw idee voordragen hoe je met data (nog) kansrijker kan worden en hoe de toepassing van data je kan helpen? Fantastisch! Lees hier verder voor meer informatie en aanmeldmogelijkheden

Waarom

Digitalisering en datagebruik is de afgelopen maanden exponentieel toegenomen. Meer dan ooit zoeken we naar betekenisvol gebruik van data, naar de waarheid, objectiviteit en veiligheid. Den Bosch Data Week 2020 haakt in op deze trend. Data is niets zonder het slim toe te passen. Doe je dit goed, dan kun je zelfs producten voor je laten denken of je laten ondersteunen bij dagelijkse behoeften. Door data slim toe te passen kun je het leven veiliger, gezonder, efficiënter en duurzamer maken. Wel altijd op een verantwoorde manier, waarbij de grondrechten van mensen worden beschermd. De menselijke component mag nooit uit het oog verloren worden. 

Als toonaangevende datastad zet Den Bosch een belevingsvol event neer voor een veelvoud aan doelgroepen met een grote diversiteit aan kennisniveaus, belangen en activiteiten. Presentaties van conceptuele en praktische toepassingen, afgewisseld met discussies en experimenten.

We zijn als stad in toenemende mate toonaangevend in:

  • het bouwen van netwerken om goed samen te werken en kennis te delen
  • het snel boeken van succes met het opstarten van nieuwe data initiatieven en -bedrijven
  • het voorloper zijn in data onderwijs en vooraanstaande bedrijven in data
  • het leveren van concrete producten en diensten waar data op een slimme manier bij wordt ingezet
  • toch altijd oog te houden voor de mens door voortdurend in gesprek te blijven met de samenleving.

Partners

Gesteund door krachtige ‘founding fathers’ Gemeente ‘s-Hertogenbosch, JADS (Jheronimus Academy of Data Science), Ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Noord-Brabant, met de support van co-partners als Avans, Spark, Grasso/Driven by Data bouwt Den Bosch Data Week dit jaar verder. 

Side events

Ook dit jaar worden diverse doelgroepen (overheid, onderwijs, bedrijven, talenten) uitgenodigd voor een uitgebreid aanbod van inspirerende sprekers, demonstraties en workshops verspreid over diverse locaties in de stad. Maatschappelijke uitdagingen, waarin data een belangrijke rol spelen, komen aan de orde zoals; mobiliteit, energie & duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en agri & food.

Maar ook Kunst & Data heeft ook een plek in de Data Week. De verbinding met publiek wordt in samenwerking met culturele instellingen en onderwijs georganiseerd door visualisatie en sonificatie van data en discussies over het verantwoord gebruik van data.

Thema

Hoofdthema voor dit jaar is ‘De doorbraak van data’.

Over DBDW

26 t/m 31 oktober vindt de derde editie van de Den Bosch Data Week plaats op diverse locaties in de stad! Laat je inspireren door wat er allemaal met data kan. Hoe het je kan helpen, waar je het kunt inzetten en wat het je brengt. Ervaar hoe het is om de kansen met data te benutten. In Den Bosch kan het. 

Contact

Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar denboschdataweek@s-hertogenbosch.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.