Data Week in Den Bosch

De doorbraak van data!

Interactie

Op de Parade, aan de voet van de Sint-Janskathedraal, worden twee koepels geplaatst. Dit doen we om verschillende ontmoetingsvormen te faciliteren.

  • In de Data Studio gaat de Data Week Live. Er is ruimte voor interviews met bijzondere gasten en media. Spraakmakende cases uit de praktijk en succesvolle samenwerkingsverbanden worden gepresenteerd. Eventueel toegelicht door (inter-) nationaal toonaangevende sprekers.
  • Tijdens de Data Talks krijgen inwoners, studenten en ondernemers de kans om met elkaar de dialoog aan te gaan. Heb je iets te vertellen over data en ethiek, wil je ervaringen delen of de nieuwste ontwikkelingen presenteren en ben je benieuwd naar de reacties daarop? Dan biedt Data Talks jou een geschikt podium.
  • Data Live Dome biedt dé mogelijkheid door ondernemers en studenten om dat wat zij hebben ontwikkeld of bedacht te presenteren. Het zijn vernieuwende producten of diensten die door data tot nieuwe mogelijkheden leidt of maatschappelijke, economische, culturele of sociale oplossingen biedt. Er is voldoende ruimte voor doe- en beleef activiteiten. O.a. het Brabant Living Lab van provincie & VNG staat op deze expo.

Naast de programmering op de Parade, vrij toegankelijk of op uitnodiging, zijn er gedurende de Data Week in Den Bosch ook vele side events. Voor de diverse doelgroepen (overheid, onderwijs, bedrijven, talenten) is er een uitgebreid aanbod van inspirerende sprekers, demonstraties en workshops verspreid over diverse locaties in de stad. Maatschappelijke uitdagingen, waarin data een belangrijke rol spelen, komen aan de orde. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld mobiliteit, energie & duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en agri & food.

Maar ook Kunst & Data heeft ook een plek in de Data Week. De verbinding met publiek wordt in samenwerking met culturele instellingen en onderwijs georganiseerd door visualisatie en sonificatie van data en discussies over het verantwoord gebruik van data.

Programma

Bekijk de gedetailleerde programmering van de Data Week in Den Bosch via onderstaande buttons. De programma onderdelen van Data Studio en Data Talks vinden plaats in de Data Live Dome op de Parade. De side events vinden elders in de stad, bij één van onze partners, plaats.

Partners

Gemeente ’s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant, de Jheronimus Academy of Data Science – gesticht door de universiteiten van Eindhoven en Tilburg – en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk Relaties vormen de solide basis van de Data Week. Samen met co-partners als de Bossche Investerings Maatschappij (BIM), Avans Hoge School, SPARK Makerslab, het Driven by Data platform en de FME wordt een gevarieerd programma geboden aan een brede doelgroep van burgers, bedrijven, instellingen, talent en overheidsprofessionals. In een wereld gedreven door data ambieert de Data Week om in 2030 zowel nationaal als internationaal toonaangevend te zijn als kennis-, netwerk, communicatie en showcase event.

#datavoorjou

Data stad

Den Bosch is in toenemende mate toonaangevend in:

  • het bouwen van netwerken om goed samen te werken en kennis te delen
  • het snel boeken van succes met het opstarten van nieuwe data initiatieven en -bedrijven
  • het voorloper zijn in data onderwijs en vooraanstaande bedrijven in data
  • het leveren van concrete producten en diensten waar data op een slimme manier bij wordt ingezet
  • toch altijd oog te houden voor de mens door voortdurend in gesprek te blijven met de samenleving.

Over DBDW

26 t/m 31 oktober vindt de derde editie van de Data Week in Den Bosch plaats op diverse locaties in de stad! Laat je inspireren door wat er allemaal met data kan. Hoe het je kan helpen, waar je het kunt inzetten en wat het je brengt. Ervaar hoe het is om de kansen met data te benutten. In Den Bosch kan het. 

Contact

Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar denboschdataweek@s-hertogenbosch.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.