Zaterdag 31 oktober

De programma onderdelen van Data Studio en Data Talks vinden plaats in de Data Live Dome op de Parade. De side events vinden elders in de stad, bij één van onze partners, plaats.

10.00 – 11.00 uur Kindercollege over data door JADS

11.30 – 12.30 uur een inspirerende talk over datascience voor dummies door JADS

13.30 – 15.30 uur Sport & Data

Door VSG, Sport Data Valley en Sportinnovator

Met o.a. een presentatie over het nieuwe digitale platform waarmee data uit de praktijk (uit onze eigen connected devices als smart watches en telefoons) worden verbonden met onderzoek. Inzichten hieruit wordt beschikbaar gesteld aan een breed publiek. En dit alles met het doel om Nederland te bewegen naar een hoger, gezonder niveau van sport en bewegen.

Op de expo staan een aantal interactieve, innovatieve sport gerelateerde activiteiten. Leuk om te doen of om over in gesprek te gaan met elkaar.

16.30 – 17.30 uur Awardceremony Data Hackaton De Gezonde Stad

Deelnemende studenten die hun hack hebben gepitched komen weer terug naar de Data Live Dome voor de Data Ceremony.

13.30 – 14.30 uur Data & Ethische vraagtukken: in gesprek met het publiek

Challenge City Deal Kennis Maken De Gezonde Brabantse Stad

Tijdens de Data Week organiseert Hackathon Masters in samenwerking met City Deal Kennismaken voor de 3e keer de data challenge De Gezonde Brabantse Stad. Op vrijdag en zaterdag  worden drie vraagstukken voorgelegd aan teams van studenten uit het MBO-HBO en WO onderwijs. De vraagstukken gaan bijvoorbeeld over gezondheid en de leefomgeving. Twee dagen lang werk je onder begeleiding van professionals aan data gedreven oplossingen. En deze presenteer je met je team aan een onafhankelijke jury. Voor elk vraagstuk wordt een winnend team gekozen en maak je met je teamgenoten dus kans op € 1000,-.

Nieuw dit jaar: data gerelateerde bewegingsactiviteiten voor inwoners en professionals

We breiden het programma uit met concrete innovatieve en/of data gedreven bewegingsactiviteiten gericht op inwoners, geïnteresseerde bezoekers en partners. We organiseren een of meerdere wedstrijden, faciliteren demonstraties van vernieuwende sport- en bewegingsactiviteiten en bieden bezoekers nieuwe ervaringen rond bewegen in de binnen- en buitenruimte. Deze activiteiten genereren waardevolle data of zijn gebaseerd op data. Daarnaast selecteren we op mate van innovatie. We spelen hiermee in op intelligente E-sports en de recente actie “Bewegen is het nieuwe normaal”.

Meer informatie vind je op de website www.gezondebrabantsestad.nl

(IM)POSSIBLE BODIES: (virtuele) expositie + programma

(IM)POSSIBLE BODIES is een interactieve ervaringstentoonstelling over cyborgs, data en kunstmatige intelligentie, op locatie in ’s-Hertogenbosch én online, van 23 oktober tot 1 november. Cyborgs zijn versmeltingen tussen mens en machine. Door protheses en implantaten, smartphones en digitale twins zijn we alllemaal cyborgs. Maar hoe ziet onze toekomst met steeds meer nieuwe technologieën eruit? Duik in de multidimensionale ervaring van (IM)POSSIBLE BODIES en ontdek wat het betekent om cyborg (en om mens) te zijn!

• Tentoonstelling met augmented reality (AR), interactieve virtual reality (VR)-installaties en bewegende sculpturen.  (entree)

• Digitale kunstwerken in een meeslepende virtuele ervaring, online via de laptop en via een speciale app: www.impossiblebodies-experience.nl. (gratis)

• AR City tour via VVV. (gratis)

• Uitgebreid contextprogramma. (gratis)

Website van Impossible Bodies