Zaterdag 31 oktober

Het evenement vindt plaats op het Stadskantoor, Wolvenhoek 1 in ’s-Hertogenbosch. De side events vinden elders in de stad, bij één van onze partners, plaats.

10.30 – 11.15 uur Een inspirerende talk over datascience voor dummies

Fabian Kok, Student Master Data Science & Entrepreneurship JADS

De mogelijkheden van data science zijn eindeloos! Denk bijvoorbeeld aan het meten van je gezondheid, het oplossen van verkeersfiles, het beter laten groeien van planten, of zelfs het opsporen van boeven: het kan allemaal! Tijdens het interactieve college Data Science voor Dummiesmaak je kennis met de mogelijkheden van data science en kunstmatige intelligentie.

Aanmelden

12.00 – 12.45 uur In gesprek over grenzen

Overheid en samenleving werken samen om grenzen tussen elkaar te vervagen door de inzet van bijvoorbeeld participatie trajecten. Participatie vereist helderheid en afbakening, het managen van verwachtingen en definitie wie je ergens iets van kan en mag vinden. Het bepalen van grenzen is belangrijk.

Maar over welke grenzen hebben we het eigenlijk? Ethische grenzen, maar ook bestuurlijke, fysieke, juridische en praktische grenzen. Waar stopt participatie en waar begint dan het politieke proces? En welke rol spelen ambtenaren daar dan in, of welke rol moeten ze spelen? Welke grenzen stel je vooraf aan participatie? Op welke onderdelen? En wie bepaalt die grenzen dan? Zijn deze grenzen met elkaar over te steken?

Privacy is ook zo’n zaak waarbij grenzen aan de orde zijn. Hoe ver wil je als inwoner gaan in het delen van gegevens en meningen? Wat kun en mag je vragen als overheid aan inwoners? Wat is daarin nog moreel geaccepteerd? Een gesprek over grenzen in de samenwerking tussen overheid en samenleving.

Aanmelden

13.30 – 15.30 uur Sport & Data

Inleiding: Corniel Groenen, gemeente ’s-Hertogenbosch
Talk door Aarnout Brombacher, hoogleraar Eindhoven University of Technology
Talk door Auke Damstra, Sport Data Valley
Interview met Robert Jan Koens, Manager Foodcoach, Customer strategy Jumbo
Meer inzicht uit sport- en beweegdata

Er is een data-revolutie gaande in de sport. Er wordt ongelooflijk veel gemeten en bijgehouden via apps, sensoren en, zo is de praktijk, Excel sheets. Maar zonder de juiste tools is het lastig om iets zinnigs te halen uit deze berg van data. Auke Damstra, directeur van Sport Data Valley, vertelt over dit nieuwe nationale onderzoeksplatform voor sport- en beweegdata en legt uit hoe je zelf aan de slag kan met het verzamelen en analyseren van deze data.  

Aanmelden

Challenge City Deal Kennis Maken De Gezonde Brabantse Stad

Tijdens de Data Week organiseert Hackathon Masters in samenwerking met City Deal Kennismaken voor de 3e keer de data challenge De Gezonde Brabantse Stad. Op vrijdag en zaterdag  worden drie vraagstukken voorgelegd aan teams van studenten uit het MBO-HBO en WO onderwijs. De vraagstukken gaan bijvoorbeeld over gezondheid en de leefomgeving. Twee dagen lang werk je onder begeleiding van professionals aan data gedreven oplossingen. En deze presenteer je met je team aan een onafhankelijke jury. Voor elk vraagstuk wordt een winnend team gekozen en maak je met je teamgenoten dus kans op € 1000,-.

Nieuw dit jaar: data gerelateerde bewegingsactiviteiten voor inwoners en professionals

We breiden het programma uit met concrete innovatieve en/of data gedreven bewegingsactiviteiten gericht op inwoners, geïnteresseerde bezoekers en partners. We organiseren een of meerdere wedstrijden, faciliteren demonstraties van vernieuwende sport- en bewegingsactiviteiten en bieden bezoekers nieuwe ervaringen rond bewegen in de binnen- en buitenruimte. Deze activiteiten genereren waardevolle data of zijn gebaseerd op data. Daarnaast selecteren we op mate van innovatie. We spelen hiermee in op intelligente E-sports en de recente actie “Bewegen is het nieuwe normaal”.

Meer informatie vind je op de website Gezonde Brabantse Stad.

(IM)POSSIBLE BODIES: (virtuele) expositie + programma

(IM)POSSIBLE BODIES is een interactieve ervaringstentoonstelling over cyborgs, data en kunstmatige intelligentie, op locatie in ’s-Hertogenbosch én online, van 23 oktober tot 1 november. Cyborgs zijn versmeltingen tussen mens en machine. Door protheses en implantaten, smartphones en digitale twins zijn we alllemaal cyborgs. Maar hoe ziet onze toekomst met steeds meer nieuwe technologieën eruit? Duik in de multidimensionale ervaring van (IM)POSSIBLE BODIES en ontdek wat het betekent om cyborg (en om mens) te zijn!

• Tentoonstelling met augmented reality (AR), interactieve virtual reality (VR)-installaties en bewegende sculpturen (entree).

• Digitale kunstwerken in een meeslepende virtuele ervaring, online via de laptop en via een speciale app (gratis).

• AR City tour via VVV. (gratis)

• Uitgebreid contextprogramma. (gratis)