Vrijdag 30 oktober

De programma onderdelen van Data Studio en Data Talks vinden plaats in de Data Live Dome op de Parade. De side events vinden elders in de stad, bij één van onze partners, plaats.

09.00 – 11.00 uur Start Data Hackaton De Gezonde Stad

Start van de tweedaagse data hackaton tijdens welke studenten in samenwerking met coaches en bedrijven oplossingen bedenken voor concrete vraagstukken rond het thema De Gezonde Stad.

12.30 – 13.30 uur  Lecture ‘De boerderij van de toekomst’ door prof. Paul van Zoggel

17.00 – 18.00 uur Lecture JADS Health

13.30 - 14.30 uur Gesprek met en tussen een aantal gamechangers/startups in agrifood

Hoe is data in te zetten?

Challenge City Deal Kennis Maken De Gezonde Brabantse Stad

Tijdens de Data Week organiseert Hackathon Masters in samenwerking met City Deal Kennismaken voor de 3e keer de data challenge De Gezonde Brabantse Stad. Op vrijdag en zaterdag  worden drie vraagstukken voorgelegd aan teams van studenten uit het MBO-HBO en WO onderwijs. De vraagstukken gaan bijvoorbeeld over gezondheid en de leefomgeving. Twee dagen lang werk je onder begeleiding van professionals aan data gedreven oplossingen. En deze presenteer je met je team aan een onafhankelijke jury. Voor elk vraagstuk wordt een winnend team gekozen en maak je met je teamgenoten dus kans op € 1000,-.

Nieuw dit jaar: data gerelateerde bewegingsactiviteiten voor inwoners en professionals

We breiden het programma uit met concrete innovatieve en/of data gedreven bewegingsactiviteiten gericht op inwoners, geïnteresseerde bezoekers en partners. We organiseren een of meerdere wedstrijden, faciliteren demonstraties van vernieuwende sport- en bewegingsactiviteiten en bieden bezoekers nieuwe ervaringen rond bewegen in de binnen- en buitenruimte. Deze activiteiten genereren waardevolle data of zijn gebaseerd op data. Daarnaast selecteren we op mate van innovatie. We spelen hiermee in op intelligente E-sports en de recente actie “Bewegen is het nieuwe normaal”.

Meer informatie vind je op de website www.gezondebrabantsestad.nl

(IM)POSSIBLE BODIES: (virtuele) expositie + programma

(IM)POSSIBLE BODIES is een interactieve ervaringstentoonstelling over cyborgs, data en kunstmatige intelligentie, op locatie in ’s-Hertogenbosch én online, van 23 oktober tot 1 november. Cyborgs zijn versmeltingen tussen mens en machine. Door protheses en implantaten, smartphones en digitale twins zijn we alllemaal cyborgs. Maar hoe ziet onze toekomst met steeds meer nieuwe technologieën eruit? Duik in de multidimensionale ervaring van (IM)POSSIBLE BODIES en ontdek wat het betekent om cyborg (en om mens) te zijn!

• Tentoonstelling met augmented reality (AR), interactieve virtual reality (VR)-installaties en bewegende sculpturen.  (entree)

• Digitale kunstwerken in een meeslepende virtuele ervaring, online via de laptop en via een speciale app: www.impossiblebodies-experience.nl. (gratis)

• AR City tour via VVV. (gratis)

• Uitgebreid contextprogramma. (gratis)

Website van Impossible Bodies