Maandag 26 oktober 2020

De programma onderdelen van Data Studio en Data Talks vinden plaats in de Data Live Dome op de Parade. De side events vinden elders in de stad, bij één van onze partners, plaats.

10.30 - 12.00 uur Opening DBDW

In de opening staat de doorbraak van data centraal. Door de Corona uitbraak heeft de doorbraak van data een enorme vlucht genomen. Hoe kunnen we data blijvend slim gebruiken. 1 of 2 keynotes (Ron Roozendaal – VWS), daarna tafelgesprek met overheid, onderwijs (JADS/TU) en bedrijfsleven (Petra van Schajik, CEO Compumatica)  over de doorbraak van data.

12.30 - 13.30 uur JAD's  ‘De doorbraak van AI’ prof.dr. Eric Postma, hoogleraar Artificial Intelligence, Tlburg University en JADS

In deze presentatie wordt op een toegankelijke en nuchtere wijze een overzicht gegeven van de ontwikkeling van de kunstmatige intelligentie (AI). Hierbij worden de volgende vragen beantwoord: Wat is de stand van zaken van de AI? Wat zijn de sterke en zwakke punten van de AI? Tenslotte wordt ingegaan op het belang van AI voor Den Bosch Datastad en de rol van JADS hierbij.

14.30 - 16.30 uur Startup vraag en aanbod.

10 startups pitchen hun vraag. O.l.v. Job Nijs, directeur Braventure, worden vraag en aanbod gematcht.

13.00 - 14.15 uur Data & Ethische vraagstukken

  • 13.00 uur Inleiding Data & Ethische vraagstukken Ben Kokkeler, lector Avans, strategisch adviseur
  • 13.30 uur Rondetafelgesprek over Data en ethische vraagstukken

Onder leiding van Rudy van Belkom gaan de tafelgasten met elkaar, en het (online en live) publiekover  thema’s als: democratische beginselen, verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid, vrijheden en rechten. Welke rol heeft data daarin? wat is de meerwaarde van data, hoe ver kun je gaan, wat als er geen databron is, wat mag je wel verzamelen als je een nieuwe databron gaat pakken, wat als een datasysteem te efficiënt is? Hoeveel moet je verzamelen om persoonlijk te zijn, maar geen privacy te schenden?

Deelnemers rondetafelgesprek o.a.:
Ben Kokkeler
Alex van Eesteren, business development director Startpage

14.30 uur - 15.30 uur Corporates in gesprek over de ‘Doorbraak van data’

(IM)POSSIBLE BODIES: (virtuele) expositie + programma

(IM)POSSIBLE BODIES is een interactieve ervaringstentoonstelling over cyborgs, data en kunstmatige intelligentie, op locatie in ’s-Hertogenbosch én online, van 23 oktober tot 1 november. Cyborgs zijn versmeltingen tussen mens en machine. Door protheses en implantaten, smartphones en digitale twins zijn we alllemaal cyborgs. Maar hoe ziet onze toekomst met steeds meer nieuwe technologieën eruit? Duik in de multidimensionale ervaring van (IM)POSSIBLE BODIES en ontdek wat het betekent om cyborg (en om mens) te zijn!

• Tentoonstelling met augmented reality (AR), interactieve virtual reality (VR)-installaties en bewegende sculpturen.  (entree)

• Digitale kunstwerken in een meeslepende virtuele ervaring, online via de laptop en via een speciale app: www.impossiblebodies-experience.nl. (gratis)

• AR City tour via VVV. (gratis)

• Uitgebreid contextprogramma. (gratis)

Website van Impossible Bodies