Maandag 26 oktober 2020

Het evenement vindt plaats op het Stadskantoor, Wolvenhoek 1 in ’s-Hertogenbosch. De side events vinden elders in de stad, bij één van onze partners, plaats.

10.15 - 12.00 uur Opening DBDW

In de opening staat de doorbraak van data centraal. Door de corona uitbraak heeft de doorbraak van data een enorme vlucht genomen. Hoe kunnen we data blijvend slim gebruiken.

10.15 – 10.20 uur Kort woord van welkom door Diederik Jekel, moderator

10.20 – 10.25 uur Welkom door Jack Mikkers, burgemeester ’s-Hertogenbosch

10.30 – 10.35 uur Speech Martijn van Gruijthuijsen, Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant

10.40 – 11.00 uur Keynote – via livestream - Ron Roozendaal. CIO, directeur Informatiebeleid Ministerie van VWS)

11.00 – 11.30 uur  Rondetafel met Robert-Jan Smits (voorzitter College van Bestuur TU Eindhoven), Petra van Schayik (CEO Compumatica), Jan Hoskam (wethouder gemeente ’s-Hertogenbosch), Martijn van Gruijthuijsen (Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant), Wim van de Donk (Voorzitter en Rector Magnificus van het College van Bestuur - Tilburg University)

11.30 uur Afsluiting door moderator

Aanmelden

12.30 - 13.45 uur Blok Data & Ethische vraagstukken

12.30 uur    Inleiding Data & ethische vraagstukken

Ben Kokkeler, lector Digitalisering en Veiligheid, en Principal Consultant bij de Technopolis Group

12.55 uur    Rondetafelgesprek over Data & Ethiek

Steeds vaker worden belangrijke besluiten geïnformeerd of zelfs gestuurd door datagedreven systemen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van corona tracking-apps en fraudedetectiesystemen. Maar hoe beschermen we hierbij onze privacy? En op welke wijze kunnen we een oneerlijke behandeling voorkomen? Onder leiding van Rudy van Belkom gaan de tafelgasten met elkaar, en het (online) publiek in gesprek over uiteenlopende ethische vraagstukken. Thema’s als verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid en zelfbeschikking worden hierbij onder de loep genomen. Hoe democratisch is de inzet van data eigenlijk? 

Deelnemers rondetafelgesprek o.a.:
Rudy van Belkom, onderzoeker Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT)
Ben Kokkeler, lector Avans, strategisch adviseur
Alex van Eesteren, business development director Startpage
Petra van Schayik, CEO Compumatica
Piek Visser-Knijff, oprichter Filosofie in actie

Aanmelden

14.00 - 16.30 uur Startups

14.00 – 15.00 uur Gijs van de Molengraft (BOM) gaat in gesprek met een scaleup over de Startup Monitor en data driven startup support
15.00 – 16.00 uur 4 startups pitchen voor publiek met een duidelijke, interactieve vraag aan het publiek o.l.v. Job Nijs, directeur Braventure

De pitchende startups zijn:

  • Ur-U – Ad Schalk
  • Goal3 – Niek Versteegde
  • CADChain – Timo Wolthof
  • Argaleo – Jeroen Steenbakkers
16.00 - 16.30 uur De founders van scaleup Floryn vertellen over de levensloop in ondernemerschap. Hoe zijn ze zo groot gegroeid? Dat gaat met vallen en opstaan. In deze sessie probeert Floryn het publiek te motiveren en inspireren met hun verhaal.
 

Aanmelden

16.45 – 17.30 uur De doorbraak van data in crisistijd

Rondetafelgesprek met Rob Elsinga (Microsoft), Liesbeth Bout (Capgemini Invent), Rogier Jacobs (ASML), Rob Stevens (InterConnect), Jeroen Steenbakkers (Argaleo).
In een tijd waar data en digitalisering als gevolg van de Covid-19 crisis een vlucht heeft genomen, is het van belang dat bedrijven hun toegevoegde waarde herbezien. Hoe speel je in op deze doorbraak van data? Wat betekent het voor het besluitvormingsproces, wat is de invloed van maatschappelijke belangen en welke veranderingen zijn blijvend? Corporate gebruikers en leveranciers van data delen hun ervaringen. Startende bedrijven laten als tegenhanger ook hun licht op deze zaak schijnen tijdens de sessie. 
Sessie leider Rob Beijleveld, CEO ICT Media

Aanmelden

17.45 – 18.30 Data als levensmiddel

Lekker en gezond eten, wie wil dat niet? Maar wel wat jíj lekker vindt en past bij jóuw levensstijl. Bij Jumbo willen we je hierbij helpen. Net als onze andere miljoenen klanten. Daarvoor is één middel onmisbaar: data!

Talk door Tim Hehenkamp, Jumbo

Aanmelden

19.00 – 20.00 uur Uit de kast komen als Cyborg: Implicaties voor onze Autonomie
Conversatie met (IM)POSSIBLE BODIES

Sluit je aan bij (IM)POSSIBLE BODIES en de oprichters van Cyborg Arts om meer te weten te komen over hun praktijk als cyborg kunstenaars en het proces dat hen ertoe aanzette de Cyborg Foundation op te richten. Samen onderzoeken ze mogelijke implicaties van de versmelting tussen mens en machine, de uitbreiding van menselijke zintuigen door middel van cybernetica, en de ethische dilemma's die inherent zijn aan het samenvoegen van organische lichamen en technologie. Deel je onderbuikgevoel en slepende vragen over data-ethiek, kunstmatige intelligentie en wat het betekent om mens te zijn. 
Welkom (IM)POSSIBLE BODIES door Ine Gevers en introductie van Neil Harbisson  en Moon Ribas.

Co-presenter David Ernst (cultureel programmamaker bij het Studium Generale van de Technische Universiteit Eindhoven).
De recorded keynotes zijn in het Engels.

Aanmelden

(IM)POSSIBLE BODIES: (virtuele) expositie + programma

(IM)POSSIBLE BODIES is een interactieve ervaringstentoonstelling over cyborgs, data en kunstmatige intelligentie, op locatie in ’s-Hertogenbosch én online, van 23 oktober tot 1 november. Cyborgs zijn versmeltingen tussen mens en machine. Door protheses en implantaten, smartphones en digitale twins zijn we alllemaal cyborgs. Maar hoe ziet onze toekomst met steeds meer nieuwe technologieën eruit? Duik in de multidimensionale ervaring van (IM)POSSIBLE BODIES en ontdek wat het betekent om cyborg (en om mens) te zijn!

• Tentoonstelling met augmented reality (AR), interactieve virtual reality (VR)-installaties en bewegende sculpturen.  (entree)

• Digitale kunstwerken in een meeslepende virtuele ervaring, online via de laptop en via een speciale app (gratis).

• AR City tour via VVV. (gratis)

• Uitgebreid contextprogramma. (gratis)

Aanmelden

Conference Data Driven Agrifood Future


Meer informatie

Data x Energie Euroform